2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
MSZP-Fidesz szópárbaj BKV-ügybenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-11 17:53:32
Rágalmazás miatt feljelenti az MSZP azokat a Fidesz-politikusokat, akik szerint a BKV párt-kifizetõhelyként mûködik - mondta csütörtökön az MSZP elnöke.

Lendvai Ildikó hozzátette: meg fogják védeni azokat a baloldali politikusokat és a választókat is, akikkel szemben a Fidesz megfogalmazta a kollektív bûnösség elvét. A fideszes György István azt mondta, hogy a szavaiért vállalja a felelõsséget. Hozzátette, hogy pártja szerint mennie kell Demszkynek, mert tudott a BKV-körüli botrányokról.

Az MSZP elnöke választ vár a Fidesztõl arra, hogy Vitézy Dávid, aki korábban a BKV felügyelõbizottságának tagja volt, milyen információkkal bírt a közlekedési társaság belsõ ügyeirõl. Lendvai Ildikó arra is kíváncsi, hogy milyen kapcsolata volt korábban Vitézynek Fuzik Zsolttal, a BKV egykori, jelenleg elõzetes letartóztatásban lévõ informatikai igazgatójával. Az MSZP elnöke azt is tudni szeretné, hogy miért léptette vissza a Fidesz Orbán Anitát, akinek a férje cégvezetõként szerzõdésben állt a BKV-val. Lendvai Ildikó szerint a politikában nem jó válasz a hallgatás.

A Fidesz azonnal lemondatná Demszkyt

A Fidesz szerint mára egyértelmûvé vált, hogy Demszky Gábor is tudott a BKV-körüli botrányokról, ezért a fõpolgármesternek le kellene mondania - jelentette ki csütörtökön György István a fõvárosi BKV-vizsgálóbizottság fideszes elnöke. Az ellenzéki politikus hozzátette: nem a BKV az egyetlen cég, ahol alkalmazták azt a modell, amely keretein belül "az MSZP-SZDSZ városvezetéshez közeli kedvezményezett cégek kaptak teljesítmény nélkül közpénzeket."

György István elmondta: a BKV és több más fõvárosi tulajdonban lévõ cég tulajdonképpen az MSZP és az SZDSZ kifizetõ helyei voltak. Lendvai Ildikó csütörtöki bejelentésére, miszerint az MSZP rágalmazás miatt feljelenti azokat a Fidesz-politikusokat, akik szerint a BKV párt-kifizetõhelyként mûködik György István úgy reagált: szavaiért vállalja a felelõsséget. A fideszes politikus szerint az már tény, hogy cégek mögöttes teljesítmény nélkül kaptak sokmillió forint közpénzt, azonban hogy ezek a pénzek késõbb hova kerültek, azt a nyomozó hatóságoknak kell kideríteniük.

György István szerint a BKV csak a "legemblematikusabb" példája annak a modellnek, amit az MSZP-SZDSZ városvezetés gyakorolt több más cégnél is. Példaként csak a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt-t nevezte meg az ellenzéki politikus, ahol jelenleg is két büntetõeljárás folyik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!