2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Körkép a XI.Bihari Számadó Napok elsõ napjárólForrás: B.Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2008-10-17 08:48:46
A tapasztalat azt mutatja, hogy a szervezõk, a kiállítók és az idelátogatók egyaránt elégedettek a berettyóújfalui Bihari Számadó Napokkal.A rendezvény elsõ napján megszólaltattuk néhányukat, hogy mondják el véleményüket lapunknak.

Így látja a szervezõ

Balogh Sándorné szervezõt kérdeztük egyévtizedes tapasztalatairól. Mint arról beszámolt, tizenegy évvel ezelõtt a Járási Hivatalnál kezdték a rendezvényt 30 vállalkozóval. Az idén már hatvanöten mutatkoznak be a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban, valamint az utcai árusok is színesítik a programot. Szerinte ez a létszám már nem bõvíthetõ ezen a helyszínen. A Bihari Számadó Napok fõ szervezõje a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Berettyóújfalui Szervezete. Támogatójuk pedig a Hajdú-Bihar Megyei Területi Agrárkamara.

 

Azt mondja, a résztvevõk fele állandó szereplõje a kiállításnak. Õk minden évben bemutatkoznak. Rajtuk lehet leginkább lemérni a fejlõdést. Baloghné úgy véli, hogy tíz év alatt sokat finomult a megjelenés, a bemutatkozás minõsége. Évrõl évre egyre hangulatosabbak a standok.

 

A kísérõ programok az anyagi helyzettõl függõek. Természetes, hogy a híresebb sztárvendég nagyobb látogatottságot vonz. Az idén azonban nem tudtak pályázni, ezért maradt az önerõ. Újabbnál újabb ötletek persze vannak, és Balogh Sándorné mindig szakít idõt arra, hogy egyenként is beszélgessen a kiállítókkal. Kikéri a véleményüket, pozitív és negatív tapasztalataikat egyaránt. Általában pozitív véleményekkel találkozik, ezért úgy véli, érdemes megszervezni a rendezvényt.

 

Bízik benne, hogy a már kialakult színvonalat a jövõben is megtudják õrizni, s a rendezvénnyel segíteni tudják a bihari vállalkozókat, hiszen ez az alkalom kiváló lehetõséget nyújt üzleti ismerkedésre, kapcsolatteremtésre, a tevékenységük népszerûsítésére.

 

És így látja egy kiállító

 

Megkérdeztük a hangulatos festményei elõtt üldögélõ Blága Józsefné Ivánovits Mária festõ-rajztanárt, mióta vesz részt kiállítóként a Bihari Számadó Napokon. Kiderült,hogy kezdetektõl fogva meghívták, ám õ még csak harmadik alkalommal élt a lehetõséggel. A férje stílusosan azt mondta neki, hogy jöjjön el, hiszen "képben kell lenni". Blágáné Berettyóújfaluban született, a festészetet kiváló mesterektõl tanulta, késõbb õ maga is megszerezte a rajztanári képesítést. Tanárként sok diákkal szerettette meg a rajzolást, festést. Hitvallása szerint nem hajszolja a sikert, a hírnevet. Mûveivel az emberek figyelmét szeretné felhívni a szépre és a jóra ebben a pesszimista világban.

 

A rendezvényen bár képeket is tud eladni, igazán mégis az tetszik neki, hogy találkozhat régi tanítványaival, volt kollégáival, és más mûvészekkel. Olyannyira elbeszélgette elsõ nap is az idõt, hogy a biztonság kedvéért magával hozott rejtvényújságot nem nagyon volt módja elõvenni. Azt mondja, van olyan is, aki itt meglátja a képeit, majd késõbb felhívja, felkeresi, hogy vásárolni szeretne. A szervezõkkel is nagyon elégedett, úgyhogy ha jövõre is meghívják, minden bizonnyal újra eljön.

 

Akik minden évben kilátogatnak

A színpad elõtt álló fiatalok közül két lányt szólítottunk meg. Szabó Anett és Nagy Nikolett mindketten berettyóújfalui lakosok. Azt mondják, hogy minden évben kilátogatnak a rendezvényre. Volt olyan, amikor fel is léptek mazsorett és néptánc csoportokkal. Leginkább a mûsorok miatt jönnek el a sportcsarnokba, de vásárolni is szoktak. Most épp az arcfestõtõl érkeztek, és egy-egy szép motívummal az arcukon izgatottan várták Dred és Dorist.

 

A rendezvényrõl a késõbbiekben is tudósítunk.Kövessék híreinket.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!