2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Boxerrel ütötte az idõs férfi fejét - ElkaptákForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-02-16 20:11:29
Nem sokkal éjfél elõtt az ajtót berúgva jutott be a házba, majd az ott lakó 75 éves férfit egy boxerrel bántalmazta, fejét ütötte. A bántalmazott férfitõl pár ezer forintot kapott, de ezt kevésnek találta. Ekkor az idõs nõhöz hozzávágott egy széket, melynek hatására még 10 ezer forintot adtak át neki.

Az elmúlt idõszakban megyénk területén több idõskorúak sérelmére elkövetett erõszakos bûncselekmény történt.


Pár héttel ezelõtt a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtótájékoztatót tartott megyei kitekintéssel, és többek között a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság sikeres bûnügyi felderítéseirõl is számot adtak, mely bûncselekményekben az áldozatok idõs korú emberek voltak. Az elkövetõket elfogták, jelenleg elõzetes letartóztatásban vannak.

Az idõs emberek  koruknál, egészségi állapotuknál fogva nehezebben tudják megvédeni magukat, értékeiket, otthonuk biztonságát.  Az idõsek védelme mindannyiunk feladata, ezt a Hajdú-Bihar megyei rendõrök is kiemelt feladatként kezelik.

A napokban éjszaka egy idõs testvérpárra támadt rá Csökmõn egy férfi. Nem sokkal éjfél elõtt az ajtót berúgva jutott be a házba, majd az ott lakó 75 éves férfit egy boxerrel bántalmazta, fejét ütötte. A bántalmazott férfitõl pár ezer forintot kapott, de ezt kevésnek találta. Ekkor az idõs nõhöz hozzávágott egy széket, melynek hatására még 10 ezer forintot adtak át neki. A testvérek másnap délelõtt jelentették a történteket a rendõrségnek.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság kollégái által megkezdett munka hamarosan eredményre vezetett. Pár óra múlva már elfogták és elõállították a bûncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helybéli férfit. A gyanúsított nem tagadja tettét, azzal védekezett, hogy a sértettek tartoztak neki. Az idõsek viszont semmiféle tartozásról nem tudnak.

A férfit elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, ellene rablás bûntett és súlyos testi sértés bûntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya tovább folytatja. A büntetett elõéletû gyanúsított más bûncselekmények elkövetését is elismerte, melyek vizsgálata szintén tart.

Hozzászólások
Beküldte: Mucus (2010-03-24 17:51:59)

Aznap este félve mentem haza, mert az említett eset elõtt a faluházig kísértek, minden féle trágár beszólásokkal... Ez Csökmõ!

Beküldte: értelmiség (2010-02-18 09:35:42)

Ennek sem kellett volna megtörténnie. Mindössze néhány utcára , családra kellene figyelni módszeresen , és éjszakaánként mindenki nyugodtabban alhatna.

De vannak fontosabb dolgok.

Ötven rendõr éves fizetésébe került a homokosfelvonulás biztosítása Pesten ! Lehetett volna például ötven község rendõri megerõsítése egy éven át!

 

Beküldte: lackó2 (2010-02-17 19:01:51)

Férfi!!!!!!NevetésNevetésNevetés Nevetséges! Mindenki tudja kirõl van szó, hát úgy néz ki egy férfi!!!!! Szánalmas szerencsétlen, vajon kinek lesz a menyasszonya a sitten!NevetésNevetés A hülyéje még leköltözöt az orkokhoz, mert gondolta bennük megbízhat! Íme az eredménye! Az érdekes hogy közzûlük nem vitek el senkit sem, pedig köztudott hogy benne van a kezük nekik is!!!!!!! Nem csak ebben hanem sok más bûncselekményben is!!!! Júlia, bocsánat Csabi pedig elviszi a balhét. Bár szerintem amilyen nagy férfi, még azt is bevalotta amit nem õ csinált! Vajon a báttyus mikor megy utánna!!!!

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!