2024. április 17. Szerda, Rudolf.
 
Támadás egy német iskolában!Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-18 18:11:35
Egy ember meghalt a németországi Ludwigshafenben, amikor támadás történt egy szakiskolában csütörtökön - jelentette az AFP a német rendõrségre egyik szóvivõjére hivatkozva. A 23 éves gyanúsítottat elfogták.

A német rendõrök elfogtak egy 23 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt egy tanárt a délnyugat-németországi Ludwigshafen egyik szakiskolájában. "Egy ember halt meg, egy tanár, aki súlyosan megsérült és késõbb elhunyt" - mondta az N24 hírcsatornának Michael Lindner rendõrségi szóvivõ.

Egyes értesülések szerint a fiatalember több tanárt is megtámadott. Egyelõre nem tudni, hogy milyen fegyvert használt.

Az incidenst követõen a rendõrség nagy erõkkel vonult fel az iskolánál. Miközben a levegõben helikopterek köröztek, a kommandósok kimenekítették a diákokat. A támadót az épületben fogták el. Az intézménybe 3200 tanuló jár, és általában 130 pedagógus tanít.

A biztonsági intézkedéseket egész Németországban szigorították az iskolákban az elmúlt évek mészárlásai miatt. Legutóbb, tavaly márciusban egy 17 éves fiatal rendezett ámokfutást egy iskolában, majd két város utcáin. A diák akkor 15 emberrel végzett, mielõtt maga ellen fordította fegyverét.

A csütörtöki ludwigshafeni támadásról délután háromkor tart sajtótájékoztatót a német rendõrség.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!