2024. április 24. Szerda, György.
 
Feljelentés a honlaptámadás miattForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-23 17:21:38
Feljelentés tesz az Országos Választási Iroda (OVI) a honlapjával kapcsolatos visszaélés miatt. Tájékoztatásuk szerint nem hatoltak be a valasztas.hu szerverére, a „támadó” mindössze olyan áloldalakat hozott létre, amelyek azt a látszatot keltették, mintha a honlap részei lennének.

Nem történt semmilyen behatolás a www.valasztas.hu szerverére - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az Országos Választási Iroda. Keddi közleményük szerint a támadó olyan áloldalakat hozott létre, amelyek azt a látszatott keltették, mintha a honlap részei lennének. Úgy fogalmaznak: „ez a fajta támadói megoldás hasonlatos más rendszerekkel szemben alkalmazott álelérési út terjesztésével.”

Az Országos Választási Iroda átmenetileg leállította a valasztas.hu egy részét annak érdekében, hogy kiküszöböljék a honlap adatainak késõbbi, hasonló átvételét. A szükséges beavatkozás után ezt újraindítják.

Egy internetes oldalon jelent meg kedd hajnalban, hogy meghekkelték a www.valasztas.hu-t, ezt bizonyítandó több linket is közzétettek.

 

A www.valasztas.hu egyik - közvetlenül nem elérhetõ - aloldalán a "Maszop maffiózóiról", a másik a "Zsidesz - Magyar Politikusbûnözõ Szövetségrõl" míg a harmadikon a Jobbikról, mint "egyetlen tiszta pártról" tesznek említést. A támadást a kuruc.info egyik programozója vállalta.

A bejegyzések a fõoldalról nem elérhetõk, a Független Hírügynökséget levélben értesítették a bejegyzésekrõl, amelyek az alábbi oldalakon találhatók:

http://www.valasztas.hu/pv10vt/j24p.jsp?JLCS=3&NEV=Maszop+maffi%F3z%F3i

http://www.valasztas.hu/pv10vt/j24p.jsp?JLCS=22&NEV=Zsidesz+-+Magyar+Politikusb%FBn%F6z%F5+Sz%F6vets%E9g+

http://www.valasztas.hu/pv10vt/j24p.jsp?JLCS=20&NEV=Az%20egyetlen%20tiszta%20p%E1rt,%20a%20Jobbik


Az oldalak jelenleg nem elérhetõek. Az RTL Híreknek sikerült a hackerek bejegyzéseirõl fotókat készíteni.

Az Országos Választási Iroda munkatársai már vizsgálják az esetet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!