2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Újból minden településen elfogadja az OTP az ingatlanokat fedezetkéntForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-10-22 08:18:43
Az OTP felülvizsgálva korábbi döntését, a jövõben ismét minden településen elfogadja az ingatlanokat a hitelek fedezeteként -derül ki a pénzintézet keddi közleményébõl.

A bank úgy fogalmaz, hogy idõrõl idõre felülvizsgálják ingatlanfedezet-értékelési rendszerüket.

A legutóbbi felülvizsgálaton döntöttek úgy, hogy megváltoztatják korábbi döntésüket, amely szerint három kategóriába sorolták az ingatlanokat értékük szerint. A pénzintézet ugyanakkor folytatja szigorú hitelezési gyakorlatát -

áll a közleményben.

Az új hiteligénylések körében az eddigiekhez képest is körültekintõbben járnak majd el, mert nem akarják az ügyfelekre hárítani a nehezebben elõre jelezhetõ devizaárfolyam-változások kedvezõtlen hatásait.

Az OTP még szombaton adott ki közleményt arról, hogy három kategóriába sorolja az ingatlanokat, azok forgalomképessége szerint. A csaknem 3200 hazai településen található 4 millió 200 ezer lakóingatlan 1,5 százaléka tartozik a harmadik kategóriába, ezek az ország 300 településén vannak.

A bank leszögezte: megalapozatlan minden közlés, amely azt állítja vagy sugallja, hogy a bank indokolatlanul megkülönböztet, amikor kockázatkezelési elveinek megfelelõen nem fogad be fedezetként forgalomképtelen ingatlant.

 

 

OTP Bank közleménye:

Az OTP Bank ingatlanfedezet-értékelési rendszerét idõrõl idõre felülvizsgálja. A mostani felülvizsgálat keretében született döntés értelmében a bank az ország valamennyi településén elfogadja a lakóingatlanokat az ingatlan alapú hitelek fedezetéül. Ugyanakkor folytatja markánsan konzervatív hitelezési gyakorlatát, ami a jelenlegi nemzetközi pénzpiaci helyzet negatív hatásai és a kedvezõtlen reálgazdasági kilátások miatt kiemelt fontosságú.

Az OTP Bank stabil forint- és devizaforrásai bázisán a támogatott és piaci kamatozású forinthitelek, valamint deviza alapú hitelek széles körét nyújtja. A bank az új hiteligénylések körében az eddigiekhez képest is körültekintõbben jár el, mert a nehezebben elõre jelezhetõ devizaárfolyam-változások kedvezõtlen hatásait nem akarja az ügyfelekre hárítani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!