2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Hagyó nem megy el a meghallgatásraForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-17 15:11:04
Hagyó Miklós volt fõpolgármester-helyettes nem megy el a BKV ügyeit vizsgáló bizottság szerdai meghallgatására. A politikus errõl e-mailban tájékoztatta a bizottság tagjait.

Döntését azzal indokolta, hogy a bizottság elnökének kedd reggeli televíziós nyilatkozatával "megrendítette" az eljárás tárgyilagosságába vetett hitét. Hagyó Miklós a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a korábban már számára elküldött kérdésekre természetesen válaszol, azokat péntekig küldi el írásban a bizottságnak.

Hagyó Miklós - a Független Hírügynökséghez is eljuttatott - a bizottságnak írt levelében kifejti, hogy az elmúlt idõszakban már többször is jelezte, hogy kész minden objektív vizsgálatot segíteni, amely tisztázhatja a BKV körül kialakult helyzetet. Ezért fogadta el a közlekedési vállalat ügyeit vizsgáló bizottság felkérését, hogy adjon számot az általa elvégzett munkáról, amely a BKV felügyeletének egy részét is tartalmazza. A bizottság 23 kérdését elõre, írásban kapta meg és arra készült, hogy azokat személyesen válaszolja meg a szerdai meghallgatáson.

A volt fõpolgármester-helyettes azonban mégis lemondta a személyes meghallgatást. Ezt azzal indokolta, hogy a bizottság elnöke - György István, a fõvárosi Fidesz frakcióvezetõ-helyettese - egy kedd reggeli nyilatkozatában megrendítette az eljárás tárgyilagosságába vetett hitét. Hagyó Miklós megfogalmazása szerint "világossá vált számomra, hogy az elnök úr olyan politikailag motivált elõfeltevést hangoztat, mely nyilvánvalóvá teszi: nem a bizonyítékokból kíván következtetni a tényekre, hanem ellenkezõleg, a már kész marasztaló ítéletét kívánja egyebek között az én meghallgatásommal legitimálni".

Hagyó Miklós ezért levelében azt írja, hogy nem kíván a bizottság eljárásában "biodíszletként" szerepelni, amelynek szembetûnõ célja nem az igazság kiderítése, hanem egy politikai prekoncepció igazolása. Ezért úgy döntött, hogy megválaszolja a feltett kérdéseket, válaszait péntek délig írásban juttatja el a bizottság tagjainak. Döntésérõl már tájékoztatta Burány Sándort, az MSZP fõvárosi elnökét, aki - a levél szerint - egyetértett a volt fõpolgármester-helyettessel.

Hagyó Miklós levelében leszögezi: semmilyen bûncselekményt nem követett el és áll valamennyi valóban független vizsgálat elé.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!