2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Mi legyen a devizahitelünkkel? Váltsuk forintra?Forrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-10-28 12:15:19
A forintárfolyam mélyrepülése, azaz nemzeti valutánk drasztikus mértékû gyengülése láttán egyre több háztartásban ül össze a családi kupaktanács, hogy eldöntsék: hogyan tovább?

A forintárfolyam mélyrepülése, azaz nemzeti valutánk drasztikus mértékû gyengülése láttán egyre több háztartásban ül össze a családi kupaktanács, hogy eldöntsék: képesek-

e huzamosabb ideig havi hetvenezer forint (vagy még több) lakástörlesztést fizetni az eddig hatvanezer helyett, vagy kérjék a banktól a futamidõ meghosszabbítását, esetleg váltsanak a devizáról mégis forinthitelre.

Nos, ez utóbbi továbbra sem tûnik valami jó ötletnek, hiszen némi fejszámolás után belátható, hogy a devizaalapú hitel még a szigorúbb feltételek mellett is alacsonyabb törlesztést eredményez, mint a forinthitel.

Például egy 5 millió forintos, tízéves futamidejû hitelnek a havi részlete a minapi 175 forintos svájci frank árfolyam mellett is „csak” 64 ezer 575 forint, szemben a forinthitel 77 ezer 625 forintos törlesztésével.

Szakértõk az alapkamat emelésétõl azt várják, hogy megáll a forint gyengülése, de ha nem így történne, akkor még 185 forintos svájci frank mellett is mintegy tízezer forinttal fizetnénk kevesebbet havonta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!