2024. április 24. Szerda, György.
 
Vége az ajánlószelvény-gyûjtésnekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-19 19:19:10
Nincs több kopogtatás, péntek délután négyig gyûjthették az egyéni képviselõjelöltek az ajánlószelvényeket. A Fidesz, az MSZP és a Jobbik mind a 176 körzetben indít jelöltet, az LMP és a MDF pedig várhatóan 90-100 körüli jelöltet tud indítani a választáson.

Ez azt jelenti, hogy ez az öt párt tud majd országos listát is állítani, ha a választási bizottságok hitelesítik az ajánlásokat.

A pártok közül önállóan, vagy más párttal szövetségben péntek délután négy óráig 19 állított jelöltet - derül ki a valasztas.hu adataiból. A legtöbb jelöltet a Jobbik, az MSZP és a Fidesz állította. Õk mind a 176 egyéni választókerületben indítottak jelöltet. A Fidesz-KDNP 175 választókerületben állított jelöltet, de egy kerületben a Vállalkozók Pártjával közösen indított képviselõ jelöltet, így nekik is megvan minden egyéni választókerültben a jelöltjük.

Az MDF és az LMP több mint 90 jelöltje után tudta leadni az ajánlószelvényeket. Ez alapján a Fideszre, a Jobbikra az LMP-re és az MSZP-re minden megyében és a fõvárosban is lehet majd listán is szavazni. Akárcsak az MDF-re - Somogy megye kivételével.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!