2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Terrortámadás Moszkvában!Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-29 10:08:01
Orosz tisztségviselõk közlése szerint nõi öngyilkos merénylõk robbantották fel magukat a moszkvai metróban, a hétfõi csúcsforgalom idején.

A két robbanásban több mint harminc ember halt meg. Az áldozatok számáról egyelõre egymásnak ellentmondó infromációk érkeztek. Magyar áldozatról vagy sebesültrõl nincs hír.

Az elsõ robbanás helyi idõ szerint nyolc óra elõtt pár perccel történt a Lubjanka állomáson. A vészhelyzetekkel foglalkozó orosz minisztérium szóvivõjének elmondása szerint egy metrókocsiban történt a robbanás, amikor a szerelvény beállt az állomásra. A második robbanás nagyjából negyven perccel késõbb történt, a szintén az orosz fõváros központjában található Kulturij Park megállónál.

Jurij Szjomin moszkvai fõügyész, az elsõ robbanás helyszínénél nyilatkozva azt közölte, hogy az elsõ robbanásban legalább 19, a másodikban pedig 14 ember halt meg. A vészhelyzetekkel foglalkozó orosz minisztérium szóvivõje elõször azt mondta, hogy a Lubjanka állomásnál történt robbansban 25 ember halt meg, de ezt késõbb 22-re módosította. Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó szóvivõ információi szerint a második merényletben 12-en haltak meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!