2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Tûz Gyurcsány Ferenc villájábanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-29 10:14:38
Gyurcsány Ferenc fiát, Bálintot kellett oxigénterápiában részesíteni, miután kigyulladt a volt miniszterelnök házában a szauna vasárnap kora este.

A fiúhoz mentõk is érkeztek, de addigra a vére szénmonoxid-szintje visszaállt a megengedett érték alatti szintre. Gyurcsány Ferenc nem volt otthon a tûz keletkezésekor.

Tûz ütött ki vasárnap kora este Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök II. kerületi házában. Dobson Tibor, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság kommunikációs fõosztályvezetõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Szemlõhegy utcában egy háromszintes lakóépület szaunájában keletkezett tûz. A kiérkezõ tûzoltók azt tapasztalták, hogy sûrû fekete füst gomolyog ki az épület ajtaján és ablakain, ezért felkészültek az életmentésre is.

A házból a végleges adatok szerint hét embert mentettek ki, hármukat az erkélyrõl, létrával. Egyikük, a volt miniszterelnök fia könnyebb füstmérgezést szenvedett. A fiúhoz mentõk is érkeztek, de addigra a vére szénmonoxid-szintje visszaállt a megengedett érték alatti szintre. A fiatalember így azt nyilatkozta a helyszínen a mentõknek, hogy saját felelõsségére a helyszínen marad, nem igényli a kórházi ellátást. A tüzet a tûzoltók eloltották, a keletkezési okát a tûzoltóság a rendõrséggel és a Köztársasági Õrezreddel közösen vizsgálja.

Gálik Viktória, a Köztársasági Õrezred szóvivõje a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy az õrezred munkatársai észlelték a füstöt, majd a tüzet, értesítették a tûzoltókat és végig segédkeztek nekik a mentésben. Az eset idején védett személy - vagyis Gyurcsány Ferenc - nem tartózkodott az épületben.

A ház biztosítva volt, a kárfelmérés és helyreállítás hétfõn kezdõdhet el. A család egyébként az éjszakát nem tölti otthon, rokonoknál, ismerõsöknél alszanak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!