2024. április 24. Szerda, György.
 
Halálos balesetek és ittas vezetõk az utakonForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-06 08:44:30
Három halálos baleset, 345 ittas vezetõ, 87 bevont jogosítvány - ez a mérlege a rendõrség húsvéti fokozott ellenõrzésének hétfõn kora délutánig.

A zéró tolerancia elve alapján minden ittas sofõr jogosítványát elvették.

Makula György, az Országos Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a hétfõ kora délutáni adatok szerint eddig három halálos baleset volt a húsvéti hétvégén, ezekben összesen négy ember halt meg.

Összesen 26 súlyos sérüléssel járó baleset történt, a résztvevõk közül három ember volt ittas. Könnyû sérüléses baleset 55 volt hétfõ kora délutánig, 5 ittas "résztvevõvel".

Hétvégén majdnem 14 ezer embert ellenõriztek eddig a rendõrök az utakon, közülük 345-nél bizonyosodott be, hogy fogyasztottak alkoholt. A zéró tolerancia jegyében 87 ember vezetõi engedélyét vonták be.

Az ittas vezetõk száma és az elvett jogosítványok mennyisége közötti különbség abból adódik, hogy sok olyan ittas embert találtak a rendõrök, akik nem autót vezettek, hanem kerékpárral közlekedtek vagy lovas kocsit hajtottak.

A húsvéti ellenõrzés hétfõ éjfélig tart, a végsõ eredményeket kedden teszi közzé a rendõrség.

A várpalotai rendõrök a szabályosan közlekedõ autósoknak csokinyulat ajándékoztak, a hölgyeket pedig locsolással lepték meg hétfõ délelõtt - a városban ez már hagyomány. Zékány József, a Várpalotai Rendõrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának megbízott vezetõje a Független Hírügynökségnek elmondta: elsõsorban az ittas vezetõket akarják kiszûrni. A legjellemzõbb szabálytalanságok húsvétkor az ittas vezetés, a sebesség túllépése és a szabálytalan elõzés - tette hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!