2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Brutálisan zaklatták 15 éves diáktársukatForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-07 12:34:24
Ártatlannak vallotta magát kedden az amerikai Hampshire bíróságán három középiskolás, akiket azzal vádolnak, hogy terrorizáltak és szexuális kapcsolatba rángattak bele egy 15 éves lányt, ...

aki végül öngyilkos lett. A három fiatal nem jelent meg a bíróság elõtt, nyilatkozatukat ügyvédeik olvasták fel. A perben további hat fiatal ellen emeltek vádat.

Az áldozat, Phoebe Prince január 14-én felakasztotta magát, miután az ügyész szerint brutális zaklatásoknak volt kitéve a South Hadley középiskolában. Az ügyészség szerint a három vádlottból ketten, egy 17 éves és egy 18 éves fiú szexuális kapcsolatba is kerültek a kiskorú lánnyal, ezért nemi erõszak miatt is vádat emeltek ellenük. A harmadik vádlott, egy 17 éves lány pedig segítette õket az erõszakban, és a 15 éves lány terrorizálásában.

A bíróság felnõttként kezeli a két fiút, és e szerint fogják megkezdeni a tárgyalásukat szeptember 15-én - döntött kedden a bíró. Az ügynek vannak még vádlottjai. Három 16 évest és három további fiatalt, akiknek életkorát nem közölték, a polgári jogok megsértése és zaklatás miatt fogták perbe, de õket fiatalkorúként kezeli a bíróság.

A 15 éves Phoebe Prince-t tavaly íratták be szülei a South Hadley középiskolába, miután kivándoroltak Írországból az Egyesült Államokba. A kislány január 14-én hazament, és felakasztotta magát. A húga talált rá. Elizabeth Scheibel ügyész szerint a kislány három hónapon át a legkíméletlenebb verbális támadásoknak, és fizikai fenyegetéseknek volt kitéve, miközben a két fõvádlott nemi kapcsolatot is létesített vele.

A tragédia egészen a múlt hétig magánügynek tûnt, ám amikor a hatóságok bejelentették a vádemelést és a történtek részleteit, felháborodást tört ki a városban. A harmadrendû vádlott nevével például egy honlap indult el, amelyen átkokat, szidalmakat szórnak feltehetõen az iskolatársak, és a város lakói a 17 éves lányra, akiknek a fényképét is közzétették.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!