2024. április 24. Szerda, György.
 
Az MSZP már a 2. fordulóra készülForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-13 10:05:47
A szavazatok 19 százalékát elérõ MSZP elnöke azt kéri a Lehet Más a Politika jelöltjeitõl, hogy lépjenek vissza a még állva maradt szocialisták javára, hogy így akadályozzák meg a Fidesz kétharmados gyõzelmét.

Mesterházy Attila szerint, aki nem akar Orbán Viktorra vagy - mint fogalmazott - a fasisztákra szavazni, annak egyetlen választása van: a szocialista párt jelöltjei.

Az egész Jókai utcát lezárták a rendõrök vasárnap este, csak a szocialista politikusok autóit engedték át. Lendvai Ildikó könnyen vette az akadályt. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje viszont nehezen találta a bejáratot a székházba. Rajtuk kívül kevés szocialista politikus kísérte figyelemmel a választást a párt székházából. És még kevesebb szimpatizáns.

A szocialisták zárt ajtók mögött rejtegették a vendégeiket, még képet sem lehetett róluk készíteni, a csapolt sör viszont ingyen volt. A kampánycsendet csak a tûzriasztó hangja törte meg. Ez vaklármának bizonyult, a választási adatok azonban korántsem.

„Hát, nem vagyunk elégedettek az eredménnyel” – ezt mondta Kovács László, amikor megtudta: egyetlen egyéni képviselõjük sem jutott a parlamentbe az elsõ fordulóban. Azzal kell vigasztalódniuk, hogy a 176-ból egyetlenegy körzetben, a budapesti 13. kerületben Tóth József az elsõ helyrõl várja a második fordulót. A párt miniszterelnök-jelöltje is már a második fordulóra készül.

„Aki úgy érzi, hogy szükség van demokratikus kontrollra, és nem akar a fasisztákra és Orbán Viktorra szavazni, az a második fordulóban támogassa a szocialista pártot” – mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Ugyanezt kérte hétfõn Lendvai Ildikó. A pártelnök azt szeretné, ha az LMP-s jelöltek visszalépnének a még állva maradt szocialista képviselõk javára.

„Lehet-e más a politika, ha kétharmadot kap a Fidesz?” – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke.

A szocialisták eddig 28 képviselõi helyet szereztek az országgyûlésben. Országosan a listás szavazatok 19 százalékát szerezték meg. A legtöbbet, 25 százalékot Budapesten, a legkevesebbet, 16,8-at Zalában. Nyolc megyében még a második helyrõl is letaszította õket a Jobbik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!