2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Ma temetik Daróczi DávidotForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-04-14 11:28:31
Szerda délután 14 órakor helyezik végsõ nyugalomra Daróczi Dávid volt kormányszóvivõt a csepeli temetõben.

A szertartás nyilvános lesz, de a búcsúztatás egyes részein csak a közeli hozzátartozók vesznek részt. Sajtóhírek szerint a gyászszertartáson a görög-katolikus pap búcsúztatója után Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mond beszédet.

Daróczi Dávid április 2-án éjszaka lett öngyilkos egy VI. kerületi, Andrássy úti ház harmadik emeleti lakásában. Azt egyelõre nem tudni, mi vezette odáig a volt kormányszóvivõt, hogy önkezével vessen véget az életének. Az éjszaka elvégezték a halottszemlét, a gyilkosság lehetõségét kizárták. A gyászoló családnak több állami vezetõ és politikai párt is kifejezte részvétét.

Daróczi Dávid 1972. április 29-én született. A PPKE Hittudományi karán, majd a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi karán tanult. Több lapnál is dolgozott, elnöke volt egy ideig a Rádió C felügyelõbizottságának és dolgozott a Magyar Televízióban is. 2005-2007 között a Miniszterelnöki Hivatalban volt a miniszterelnök szövegírója, majd a Kormányszóvivõi Iroda vezetõje lett. 2007 júniusában kormányszóvivõ lett, a posztról 2009. április 24-én mondott le, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök távozásával.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!