2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Budapesten fogták el a pedofil tanártForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-14 13:45:29
Egy évig bujkált és dolgozott Magyarországon az az amerikai pedofil férfi, aki évek óta az FBI TOP 100-as körözési listájának elején szerepel.

Európában már többször megpróbálták elfogni az utóbbi években, de eddig mindig megszökött a hatóságok elõl.

John D. Clark tanárként dolgozott egy budai középiskolában, tanítványai ismerték fel, miközben az interneten szörföztek, és átnézték az FBI listáját is. A férfi néhány héttel ezelõtt megneszelte, hogy felismerték, azóta ugyanis nem járt az iskolában, de az országból nem menekült el.

Nahalkó József, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság gyermek- és ifjúságvédelmi osztályának vezetõje szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a férfit kedden este 7 órakor fogták el a VII. kerületi Akácfa utcában. Zsebében megtalálták az útlevelének másolatát is, amely megkönnyítette azonosítását.

A férfit Európa több országában próbálták elfogni, eddig sikertelenül. Általában angoltanárként keresett állást, ezzel pedofil hajlamait is kiélhette, mert közel volt a gyerekekhez. Magyarországon körülbelül egy éve bujkált, nálunk is tanárként dolgozott. Elfogása után õrizetbe vették, és megkezdõdött a kiadatása. A pedofilt különbözõ szexuális és nemi erkölcs elleni bûncselekményekkel gyanúsítják az amerikai hatóságok, várhatóan életfogytig tartó börtönbüntetést kap.

Az ifjúságvédelmi osztályvezetõ a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: még vizsgálják, hogy a férfi Magyarországon követett-e el hasonló szexuális bûncselekményt. Ha igen, akkor még egyeztetnek a magyar hatóságok az amerikaiakkal a továbbiakról. A rendõrség arra kéri a szülõket, ha van információjuk a férfivel kapcsolatban, akkor segítsék a nyomozást.

A Független Hírügynökség kereste az érintett iskola igazgatóját is az ügyben, egyelõre azonban nem sikerült elérni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!