2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Drogtanya: A jegyzõ nem szórakozikForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-04-14 14:43:47
A módjában álló legszigorúbb szankciót alkalmazva, egy évre bezáratja a jegyzõ azt a Diószegi úti szórakozóhelyet, ahol februárban és most hét végén is kábítószeres buli zajlott.

– értesült a Napló kedden a polgármesteri hivataltól. A határozatot kedden személyesen kézbesítették volna, de nem volt, aki átvegye, így postázták. Megjegyzendõ: ilyesmire évek óta nem volt példa a városban.

A rendõrök február végén negyvenhat, vasárnap pedig tíz olyan személyt állítottak elõ a Motoros Tanya nevû szórakozóhelyrõl, akik szervezetében a gyorsteszt marihuana és amphetamin-származékokat jelzett. Információink szerint a hét végén a tévébõl ismert botrányhõst és elõadót, Fekete Pákót is elvitték a rendõrök. Õ maga sajtónyilatkozataiban tagadta a kábítószerfogyasztást.

A nyomozók a szórakozóhelyen több fiola Ginát is lefoglaltak. Ezt a színtelen, szagtalan, folyékony kábítószert az éjszakában – némi iróniával – csak randidrognak nevezik, mivel nõk italába keverve egyszerre szolgál vágyfokozóként és okoz emlékezetkiesést. A rendõrök tudnak olyan esetrõl, amikor Ginát használva erõszakoltak meg lányokat, de Hajdú-Biharban az elmúlt évben nem történt ilyen eset.

Heten ismételtek

Egyelõre nem lehet tudni, hogy honnan vásárolták azokat a kábítószereket (Ginát, amfetamin-származékokat), amelyeket vasárnap foglaltak le a rendõrök egy debreceni szórakozóhelyen. A Motoros Tanyán már február végén is rajtaütöttek. A két bulira egyaránt csak elõzetes telefonos bejelentkezés alapján lehetett bejutni.

– A most elõállított tíz személy közül héttel a tél végi akció során is intézkedtünk – tudtuk meg dr. Juhászné Kiss Katalin rendõrségi szóvivõtõl. Az õrnagy közlése alapján vasárnap a hely üzemeltetõjét – egy 30 év körüli, büntetlen elõéletû hajdúnánási nõt – is meggyanúsították kábítószerrel való visszaéléssel.

Bezárás, engedélymegvonás

Amennyiben egy vendéglátóhelyen kábítószerrel való visszaélés történik, a jegyzõ a nyomozóhatóság kezdeményezésére intézkedhet arról, hogy az üzletet a büntetõ- vagy szabálysértési eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évre bezárja. Ha a bûncselekményt vagy a szabálysértést a bíróság vagy valamilyen hatósági határozat jogerõsen kimondja, úgy a jegyzõ a mûködési engedély visszavonja. Mindezeket nem a kereskedelmi jogszabályok, hanem egy, a szervezett bûnözésrõl szóló 1999. évi törvény foglalja magában.

 

 


 

Debreceni drogbuliból vitték el Pákót

 

Dr. Juhászné Kiss Katalin rendõrégi szóvivõ hírünket – tekintettel a személyiségi jogokra – nem kívánta se cáfolni, se megerõsíteni.
A rendõröket vasárnap délelõtt névtelen telefonáló értesítette arról, hogy vélhetõen kábítószeres buli zajlik a szórakozóhelyen. A rendõrök alkalmazta gyorsteszt tíz személynél mutatta ki marihuana és amphetamin-származékok jelenlétét. A kapitányságon négy nõt és hat férfit állítottak elõ, köztük a klub üzemeltetõjét. Zömmel 20-35 év közötti, budapesti, debreceni és hajdúnánási fiatalok.
A nigériai származású elõadó, mellesleg botrányhõs, a Blikknek elismerte az elõállítás tényét, viszont úgy nyilatkozott, hogy õ maga semmilyen kábítószert sem fogyasztott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!