2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Gyújtogatót fogtak BerettyóújfalubanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-04-17 10:31:59
Berettyóújfalu, Konyár – Gyújtogatókat és notórius tolvajt is elkaptak a napokban a berettyóújfalui rendõrkapitányság munkatársai.

Csütörtök este a berettyóújfalui tûzoltóság jelentette egy konyári lakóház gyanús kigyulladását.
A házat nem lakták, de a szomszéd idõnként ránézett az épületre – közölte pénteken Kelemen Éva rendõrségi szóvivõ. A hadnagy beszámolója szerint a gyors reagálásnak és adatgyûjtésnek köszönhetõen rövid idõn belül elfogtak és elõállítottak két konyári lakost.

Egyikük már bizonyíthatóan lopni ment a házba. Egy kabátot sikerült magához vennie, s úgy gondolta, hogy tûzzel semmisíti meg a nyomait. Gyufával felgyújtotta az ágyat, a tûz pedig szétterjedt. A lángokat egy szomszéd vette észre, õ hívta a tûzoltókat. Az ügyben közveszély-okozás és lopás miatt indult eljárás. A rendõrség vizsgálja a másik személy büntetõjogi felelõsségét.

Volt, amit eljátszott

A Berettyóújfalui Városi Bíróság e héten jogerõsen 8 hónap börtönbüntetéssel sújtotta azt a hajléktalan férfit, aki közintézményekbe surrant be és emelt el értékeket. Kelemen Éva közlésébõl kiderül: a vádlott március 17-én reggel azt mondta az újfalui kórház dolgozóinak, hogy egy hozzátartozója látogatására érkezett, ám 33 ezer forintot lopott el egy öltözõben hagyott kézitáskából.

A biztonsági õröknek köszönhetõen a pénz visszakerült a tulajdonosához. A férfit elõállították, majd a kora délutáni órákban szabadon bocsátották. Alig hagyta el a kapitányságot, egy iskolai öltözõbe besurranva két ottani dolgozó pénztárcáját csente el. A berettyóújfalui buszpályaudvaron feltartóztatták és újfent elõállították. Felszólításra visszaadta a tárcákat, de a készpénz és a bankkártya hiányzott.

Mint mondta, a pénzbõl élelmet és italt vásárolt, a többit játékgépbe dobta. A rendõrök õrizetbe vették, majd elõzetes letartóztatásba került. Kiderült, hogy nem csak a kórházban, hanem az ahhoz közeli óvodában is lopott, ahol szintén egy dolgozó pénztárcáját vette magához, s késõbb, egy kórházi mellékhelyiségben rejtette el.

A férfinek 4 rendbeli lopás vétsége, okirattal, valamint készpénzt helyettesítõ fizetési eszközzel visszaélés miatt kellett felelnie.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!