2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Részleges légtérzár hajnali kettõtõlForrás: RTl Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-20 08:15:28
A nyugatról érkezõ légáramlatok újabb hamufelhõt sodortak a légtérbe. A felhõ várhatóan reggel 8-ra éri el a Budapest-Nagykanizsa vonalat.

A repülési korlátozás a Balassagyarmat-Szentgotthárd vonaltól nyugatra esõ, hatezer méter alatti, ellenõrzött légtérre vonatkozik. A vonaltól keletre fekvõ területeket egyelõre nem érinti a korlátozás, de reggeltõl számítani kell a zár kiterjesztésére.

Bár hétfõn a délnyugat felõl Magyarország fölé érkezõ idõjárási front kedvezõ hatásának köszönhetõen a vulkáni hamuval szennyezett felhõréteg északi irányban kiszorult a Kárpát-medencébõl, este, a nyugatról érkezõ légáramlatok újabb hamufelhõt sodortak a légtérbe. A felhõ várhatóan reggel 8-ra éri el a Budapest-Nagykanizsa vonalat. A HungaroControl szakembereinek döntésérõl a légitársaságokat úgynevezett NOTAM üzenetben tájékoztatták - olvasható a HungaroControl hétfõ esti közleményében.

A következõ napok várható intézkedéseirõl az Országos Meteorológiai Szolgálat és a HungaroControl kedden délelõtt tájékoztatja a sajtó munkatársait.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!