2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
OVB: nem jogsértõ az MSZP plakátjaForrás: RTl Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-20 09:12:07
Az Országos Választási Bizottság (OVB) elutasította hétfõi ülésén azt a kifogást, amelyet Karácsony Gergely, az LMP kampányfõnöke nyújtott be az MSZP plakátja miatt, amely "lehet más a politika" szöveggel jelent meg.

Az OVB 5:2 arányban úgy döntött, hogy a kampányelem nem jogsértõ, mivel a plakát csak a véleményszabadság körébe tartozó közléseket tartalmaz. Az ülésen a második forduló elõkészületeirõl is szó esett; egyelõre úgy tûnik, nem az igazolással szavazók, hanem az izlandi vulkán kitörés okozza majd a legnagyobb fennakadást.

Az Országos Választási Iroda (OVI) vezetõje az ülésen beszámolt arról, hogy a légiközlekedésben tapasztalható zavarok miatt a Külügyminisztériumban kedden operatív egyeztetést tartanak arról, hogy mi a teendõ a kialakult helyzetben a külképviseleteken leadott szavazatok biztonságos hazaszállításával kapcsolatban. Összesen 2900 voksról van szó egyébként, ami körülbelül a harmada annak, amennyit az elsõ fordulóban adtak le Magyarországon kívül.

Virág Rudolf hangsúlyozta, az országgyûlési választások második fordulójára történõ felkészülés rendben halad, a biztosítási rendszert például szerdán fogják átnézni. Az elõzetes számítások szerint ezúttal lényegesen kevesebben fognak majd igazolással szavazni. A második fordulót 57 egyéni választókerületben rendezik meg. Az OVI vezetõjének tájékoztatása szerint mindössze 10 olyan szavazókör van, ahol várhatóan 500 felett lesz az igazolással szavazók száma, és 3 olyan pont, ahol 1000 felett lesz a létszámuk. A választókerületek túlnyomó többségében este 7 órára várhatóan befejezõdik majd a voksolás - hangsúlyozta Virág Rudolf.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!