2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Már csak 10 napig igényelhetünk támogatást a krízisalapbólForrás: Ingatlanmagazin
Utolsó módosítás: 2010-04-21 11:51:14
Befizetni április 15-ig lehetett a krízisalapba, míg segélyt igényelni április végéig – hívta fel a figyelmet az MR1-Kossuth Rádió.

Eddig 126 ezer család kapott támogatást, átlagosan 35 ezer forintot, amit nem kell visszafizetni.

 

A krízisalap tavaly augusztus elsején indult azzal a céllal, hogy egyszeri segítséget adjon a válság miatt nehéz helyzetbe jutott családoknak. A többször is meghosszabbított határidõk után az alap javára április 15-ig lehetett utoljára befizetni, de a bajbajutott családok még tíz napig igényelhetnek pénzt onnan – mondta el a rádiónak Herpai Balázs, a szociális és munkaügyi szaktárca munkatársa.

Az eljárás a következõ: a kérelmeket a jegyzõ elõzetesen megvizsgálja, és ha minden rendben volt, akkor továbbítja az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság illetékes igazgatóságának, ezt követõen fizetik ki a támogatási összegeket. Az április végén beérkezett kérelmek esetében ez május végére várható.

A rádió szerint minden bizonnyal sor kerül az alap végelszámolására, ugyanis Fidesz már korábban is sokszor bírálta a krízisalapot, és jelezte, hogy más formában képzeli el a bajba jutott családok támogatását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!