2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Novembertõl egyszerûbbek lesznek a számlák Forrás: Ingatlanmagazin
Utolsó módosítás: 2010-04-21 11:54:39
November 1-jétõl egyszerûbb közüzemi számlákat kapnak majd a fogyasztók, hogy érthetõ legyen, mi áll rajta.

A Magyar Közlönyben most megjelent rendelet elõírja, hogy milyen adatokat kell mindenképpen kiemelni a számlán. Ilyenek a fogyasztó azonosítására szolgáló adatok: név, cím, szerzõdésszám-, a fizetendõ összeg, illetve a fizetési határidõ.


Jelenleg a közüzemi számlákon olyan nehezen értelmezhetõ tételek is szerepelnek, mint például a fémipari szerkezet átalakítása, rendszer szintû szolgáltatási díj, villamosipari nyugdíjas dolgozók hozzájárulása, épületrész melegvíz készítésû célú hõdíja. A fogyasztóvédelmi szervezetek már több mint 2 éve próbálják elérni, hogy a lakosságnak csak a szükséges adatokat küldjék ki – számolt be az MR1-Kossuth Rádió.

Egy egyszerûbb számla bizalmat teremt a fogyasztóban, egy megbízhatónak tartott, átlátható számlát könnyebben fizet ki a fogyasztó – vélekedett a változás kapcsán Balogh Róbert, a Fõtáv szóvivõje. Eitmann Norbert, a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke szerint viszont teljesen új jogszabályra lenne szükség: az egész közüzem területét át kellene vizsgálni a számlázástól, a fizetési módoktól kezdve a fizetési tételekig.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!