2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Lesz-e adócsökkentés?Forrás: RTl Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-22 08:53:49
Bizonytalan adócsökkentés. Bár a Fidesz vezetõ politikusai korábban mielõbbi, nagyarányú adócsökkentés fontosságáról beszéltek, Kövér László egy komlói lakossági fórumon azt mondta: ...

kizárt az idei adócsökkentés. A vállalkozások terheit négy, a munkavállalókét pedig hat év alatt csökkentenék. Az MSZP szerint az egyik legfontosabb ígéretét vonta vissza a Fidesz. Orbán Viktor szerint viszont biztosan lesz adócsökkentés.

Kövér Lászlónak szól a taps a komlói lakossági fórumon. A helyi televízió már nem rögzítette, de ezen a lakossági fórumon a Fidesz választmányának elnöke arról beszélt, hogy idén már nem lesz adócsökkentés. Kövér László azt mondta:

"Ebben az esztendõben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló, de az az eltökélt szándékunk, elképzelésünk, hogy négy esztendõ múltán, a ciklus végére a magyar vállalkozók átlagos adóterhelése a közép-európai versenytársak átlagához igazodjon. Hat esztendõ alatt pedig a munkavállalók adóterhelését is szeretnénk erre a szintre szorítani."

Az MSZP szerint a Fidesz ezzel az egyik legfontosabb ígéretét vonta most vissza.

„Az azonnali és a radikális az egészen biztosan nem négy és nem hat év. És nem abban a lépésben, ahogy ezt a fideszes politikusok most mondják. 10 nap telt el az elsõ választási forduló óta, de már az egyik legfontosabb, egyébként szinte egyetlen konkrét ígéretét a Fidesz már most megszegte” – mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Korábban a Fidesz több vezetõ politikusa is arról beszélt, hogy adócsökkentésre van szükség. Orbán Viktor tavaly év végén ezt erre az évre ígérte.

„Azt tudom megmondani, hogy lesz adócsökkentés, ez nagyarányú lesz a szándékaink szerint, és az egyszerûsítéssel kombinálva fogjuk csökkenteni az adókat” – mondta (az ATV felvételén) Orbán Viktor.

Orbán Viktor a kampányban már finomabban fogalmazott. A Vállalkozók Országos Szövetségének ülésén márciusban õ is arról beszélt, hogy a vállalkozók terheit 4, a munkavállalók terheit 6 év alatt csökkentené. A Fidesz elnöke szerdán Rakamazon röviden reagált az adócsökkentést firtató kérdésre.

"Lesz adócsökkentés" - mondta.

Arról, hogy mikor, és mekkora mértékben, most nem beszélt a Fidesz elnöke.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!