2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Mesterházy: Orbán teljhatalmát kell megakadályozniForrás: RTl Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-22 10:41:58
A választás elsõ fordulójában eldõlt, hogy melyik párt fogja kormányozni az országot az elkövetkezõ négy évben. Így a második forduló már arról szól, hogy milyen demokratikus ellensúlyok lesznek az országgyûlésben.

Errõl Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetõje beszélt a szocialisták szerdai, salgótarjáni kampányrendezvényén.

A szocialista politikus a szerdán a Nógrád megye I. számú választóköretében mandátumért küzdõ Boldvai László szocialista képviselõ-jelölt mellett kampányolt.

Mesterházy Attila közölte, mindegyik választókörzetben, ahol még nem dõlt el a mandátum sorsa, esélyesként tekintenek a jelöltjeikre. Hozzátette: jobb eredményre számítanak, mint az elsõ fordulóban, s bíznak a magas részvételi arányban. Leszögezte: a Fidesz nagyon meghatározó többséget szerzett a választás elsõ fordulójában, már most több mint kétszáz képviselõje van. Ezzel pedig biztos felhatalmazása van arra, hogy a saját programját képviselje.

Mesterházy Attila ugyanakkor arra biztatott mindenkit, hogy menjen el szavazni, a voksaival pedig támogassa az MSZP-t, hogy a Fidesz ne szerezhessen kétharmados parlamenti többséget. Annak birtokában ugyanis a szocialisták frakcióvezetõje szerint könnyen elõfordulhat, hogy a Fidesz nemcsak hogy vizsgálóbizottságokat nem enged majd felállítani, de javaslataiknak az országgyûlés elé kerülését is megakadályozhatja. Mesterházy szerint a választás tétje, hogy Orbán Viktor teljhatalmat kap, vagy kénytelen lesz majd egyeztetni az ellenzékkel. Álláspontja szerint a Fidesz már most megszegte ígéreteit, még el sem kezdett kormányozni, de a radikális és azonnali adócsökkentésrõl ugyanis már nem beszélnek - értelmezte a Fidesz gazdasági szakembereinek nyilatkozatait a szocialista frontember.

Jövõbeni parlamenti tevékenységükrõl a szocialista frakcióvezetõ elmondta: konstruktív ellenzéki szerepre készülnek. A Független Hírügynökség kérdésére válaszolva közölte: a szervezeti kérdéseket csak a választás második fordulója után veszik majd elõ, s tagadta, hogy pártjuk névváltoztatást tervez. Ahogy fogalmazott, ez még magánbeszélgetésekben sem került elõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!