2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Perelnek a meleglistára került papokForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-23 10:26:44
Két püspök is feljelentést tett egy 2007-ben még biztosan mûködõ honlap miatt, amelyen a katolikus egyházban dolgozó állítólagos meleg papokat gyûjtötték össze.

A lista folyamatosan cserélõdött, elkészítésével két embert vádolnak, de õk tagadják, hogy közük lenne a tartalmához.

Bírósági eljárás folyik egy honlap miatt, amelyen a magyarországi katolikus egyházban szolgáló melegeket próbálták összegyûjteni, írja a Népszabadság. A honlap már nem elérhetõ, azonban kinyomtatott formában a laphoz jutott egy 2007 végi állapota.

A "Homoszexuális papok, akik jó barátok" felirat alatt huszonöt egyházi tisztségviselõ, köztük három püspök neve és képe látható. A lap szerint a lista folyamatosan változhatott, egyesek lekerültek, mások viszont felkerültek rá. A honlap miatt Beer Miklós váci és Spányi Antal székesfehérvái püspök is feljelentést tett.

Beer a lapnak azt mondta, hogy 2007-ben valaki emailben felhívta a figyelmét a honlapra. Mint mondta, a rendõrök néhány hét alatt kiderítették, hogy ki tette fel az internetre az anyagot, és azt is, hogy ki figyelmeztette álnéven.

Ügyvédje azt mondta neki, hogy talán kap ötvenezer forintos pénzbüntetést az illetõ, ezért végül elállt a folytatástól, mondta Beer. Szerinte kiderült, hogy kik állnak az egész mögött, minden azért történt, mert nem kaptak megrendelést.

A Spányi Antal feljelentése nyomán indult eljárás azonban még mindig tart, így nem biztos, hogy a két vádlott készítette a honlapot. Annyit elismertek, hogy tudtak a honlapról, és egyikük elküldte a linket a váci püspöknek, de tagadják, hogy bármi közük lenne az elkészítéséhez, vagy tartalmához.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!