2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Lemondott Lendvai IldikóForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-26 10:28:25
A választási vereség miatt lemond pártelnöki posztjáról az MSZP elnöke. Lendvai Ildikó a párt május végére összehívott kongresszusáig marad posztján. A párt elnöksége is felajánlotta lemondását - jelentette be az MSZP távozó elnöke.

Az elmúlt 8 év nem volt kudarc az országnak, de kudarc volt az MSZP-nek - mondta vasárnap este az MSZP távozó elnöke. Lendvai Ildikó sajnálatát fejezte ki az elmúlt évek kormányzati és morális csalódásai miatt. Az MSZP május végén vagy június elején tartja tisztújító kongresszusát, ahol új elnököt választanak. Az elnökség is felajánlotta lemondását, amelyrõl ugyancsak a kongresszusnak kell döntenie.

A távozó pártelnök kemény, felelõsségteljes ellenzékiséget ígért, ám "cirkuszolni" nem kívánnak. A párt teljes tisztújítására várhatóan az õszi önkormányzati választások után lesz mód - mondta Lendvai Ildikó.

Az MSZP-nek fel kell készülnie a konstruktív ellenzéki szerepre, de újjá is kell szerveznie magát - mondta a párt listavezetõje. Mesterházy Attila szerint most az elmúlt 4, 8 illetve 20 év õszinte és objektív értékelésére van szükség. Az MSZP-nek a jövõben nyitott, nemzeti, demokratikus, karakteresen baloldali párként kell mûködnie. Véget ért egy történelmi korszak, ám a szocialisták számára csak most kezdõdik a feladat - fogalmazott Mesterházy Attila.

A sajtótájékoztató végén nem volt lehetõség kérdéseket feltenni az MSZP elnökségi tagjainak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!