2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Molnár Oszkár az egyetlen független gyõztesForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-26 11:17:15
Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as választókerületében a független Molnár Oszkár szerzett mandátumot. A megye 13 választókerületébõl 10-ben volt szükség második fordulóra.

A megyében az edelényi kerületet leszámítva mindenhol a Fidesz-KDNP képviselõje nyerte a választást. Az adatok feldolgozottsága mind 90 százalék feletti.

Miskolc mind a négy választókerületében szükség volt második fordulóra. Mind a négy helyen a Fidesz-KDNP politikusai szereztek egyéni mandátumot.
Az egyes választókerületben Csöbör Katalin, a másodikban Zsiga Mercell, a harmadikban Nagy Kálmán, a negyedikben pedig Sebestyén László nyert.

A Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték a második fordulót Ózdon (Riz Gábor), Sajószentpéteren (Demeter Zoltán), Kazincbarcikán ( Tamás Barnabás), Szerencsen (Koncz Ferenc), Tiszaújvárosban( Mengyi Roland)

A megye egyetlen kerületében nem sikerült a Fidesz-KDNP politikusának mandátumot szerezni. Edelényben a független Molnár Oszkár jutott az országgyûlésbe. A politikus - Edelény polgármestere is egyben - az elsõ fordulóban csak a második helyet szerezte meg a Fideszes Daher Pierre elõtt. Molnár Oszkár javára azonban visszalépett a választókerület jobbikos jelöltje és ez megfordította az eredményt a második fordulóra.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 13 választókerületébõl háromban dõlt el az egyéni mandátum sorsa már az elsõ fordulóban. Encsen Ódor Ferenc, Sátoraljaújhelyen Hörcsik Richárd, Mezõkövesden pedig Tállai András nyert.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!