2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Sólyom: Példátlanul erõs felhatalmazásForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-26 11:31:22
A választásnak vége, a végeredmény pedig nem is lehetne egyértelmûbb: a Fidesz-KDNP „példátlanul erõs” felhatalmazást szerzett a kormányzásra - mondta Sólyom László köztársasági elnök az országgyûlési választások második fordulója után, az Országos Választási Központban.

Az államfõ szerint a cél most az, hogy minél hamarabb megkezdõdjön a munka, illetve sor kerüljön az Országgyûlés alakuló ülésére. Ez azonban attól is függ, hogy érkezik-e jogorvoslati kérelem az eredménnyel kapcsolatban, illetve mennyi idõ alatt bírálják el ezeket. Az ország érdeke az, hogy mihamarabb felálljon az új kormány - mondta Sólyom László. Az alakuló ülés idejének kitûzése érdekében a köztársasági elnök már a jövõ héten megkeresi a Parlamentbe jutott pártokat.

Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság (OVB) elnöke szerint az országgyûlési választások korrekten, törvényes keretek között zajlottak le, a második forduló érvényes és eredményes volt. A végeredmény ellen három napig lehet kifogást benyújtani, a fõváros XIII. kerületének 19. számú választókerületében azonban a külképviseleti voksok is fordíthatnak a szavazás végkimenetelén. Mindössze 571 voks az eltérés ugyanis az elsõ két helyezett között, 4 szavazókör eredménye pedig még nincs feldolgozva, az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint. Az MSZP-s Szanyi Tibor a szavazatok 47,6 százalékát szerezte meg, míg a fideszes Szalay Péter 44,68 százalékot tudhat a magáénak, 90 százalékos feldolgozottság mellett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!