2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Elégedetlenek az országgyûlésbõl kiesett MSZP-sekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-28 09:27:51
Molnár Gyula szerint ha a parlamenti frakció képtelen megújítani az MSZP-t, a parlamenten kívülieknek kell megváltoztatniuk a pártot.

Lendvai Ildikó szerint nem a képviselõcsoport összetétele a legfontosabb, hanem az, milyen politikát folytat majd a frakció.

Wiener Györgyrõl biztosan nem készül fotó a parlamenti fotózáson. Molnár Csabáról viszont igen. A kancelláriaminiszter ott lesz az új országgyûlésben is.

A szocialista frakció májusban jóval kisebb lesz. Négy éve még 190-en voltak a parlament lépcsõjén, most pedig csak 59-en lesznek. Nem lesz ott az új parlamentben Suchman Tamás, Karsai József, Keleti György, Molnár Gyula, Török Zsolt, Juhász Gábor és Keller László sem. Gyurcsány Ferenc, Szili Katalin, Lendvai Ildikó, Lamperth Mónika, Veres János, Szekeres Imre, Hiller István viszont ott lesz. Az egyik kimaradó, Molnár Gyula szerint így nem lesz könnyû megújítani a pártot.

„ Ha a személyek nem alkalmasak a stratégiához, akkor igenis váltani kell, vagy nem a parlamenti frakció lesz a megújulás centruma” – mondja a politikus.

Molnár Gyula újbudai polgármesterségére koncentrál ezután, és azt mondja: a parlamentben maradóknak nehéz dolguk lesz.

„ Olyan személyiségek lesznek ott, akik hozzá vannak szokva, hogy dolgoztatnak és nem dolgoznak.
- Ez mit jelent?
- Hát azt, hogy az elmúlt 20 évben apparátusok tetején ültek, megszokták, hogy a rendszer mögöttük mûködik” – válaszolta riporteri kérdésre Molnár Gyula.

Suchmann Tamás szerint nem a kor, a teljesítmény számít.

„Vannak a frakcióban fiatalok, akik nem tettek le semmit, és nem is várok tõlük” – mondta Suchmann Tamás.

A pártelnök szerint nem az a legfontosabb, kikbõl áll a frakció.

„ A párt frakciója fontos, kikbõl áll, de a választó számára az a fontos, milyen politikát képvisel” – mondta Lendvai Ildikó.

Akik már nem lehetnek ott az alakuló ülésen, azoknak kárpótlás jár. A parlamentbõl kiesett képviselõknek egyelõre nem lesz gondjuk: hat havi bruttó illetményt kapnak, azaz bruttó 1,4 millió forintot. Azok pedig, akik öt éven belül elérnék a nyugdíjkorhatárt, hamarabb úgynevezett képviselõi nyugdíjba mehetnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!