2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Nagyot gyengült a forintForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-29 09:26:25
Egy éve esett utoljára akkorát a forint egy nap alatt, mint az elmúlt 24 órában. Napközben volt olyan idõszak, hogy 272 forintot kértek egy euróért.

Elemzõk szerint, ha a görögországi válság nem oldódik meg hamarosan, akkor a forint is tovább gyengülhet. A szakemberek azt mondják, a forint árfolyamának a Fidesz és a Magyar Nemzeti Bank közötti feszültség sem tett jót.

Autó hitelre és lakás hitelre. Aki nem forintban adósodott el, és ma kellett törlesztõ részletet fizetnie, rosszul járt. Az utóbbi napok erõsebb árfolyama 24 órán belül megváltozott.

„Tegnap volt a látványos gyengülés, amikor 263 forintról 270-ig elment...”

Aztán ma délben még ennél is tovább, 272-ig gyengült a forint az euróval szemben. Ilyen rövid idõ alatt ekkora esés egy éve, a válság kellõs közepén volt. A forint a svájci frankkal szemben is jelentõsen gyengült. Volt, hogy egy frankért 190 forintot kértek.

Tüntetõk skandálnak Görögországban. A közalkalmazottak a megszorító intézkedések ellen tiltakoztak, amelyeket azért hozott a görög kormány, hogy elkerüljék az államcsõdöt. A demonstrációnak csak látszólag nincs köze a forint-euró árfolyamhoz.

„Azok a befektetõk, akik a görög piacokon vagy más, kockázatos piacokon befektetnek, azok jelen vannak Magyarországon is. Így aztán olyankor, amikor a kockázatérzékelésük kiélesedik, akkor az összes piacon elkezdenek óvatosabbá válni” – mondta Madár István, a portfolio.hu elemzõje.

Ezért, ha a görög válság nem oldódik meg hamarosan, a szakértõ szerint tovább gyengülhet a forint.

„Büszkék szeretnénk lenni az intézményekre. Beleértve a vezetõit is. Ez nem off-shore lovagok szálláshelye” – mondta Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje még április 26-án.

Simor András jegybankelnökre utalt Orbán Viktor a választás másnapján. Elemzõk szerint a leendõ kormány és a Nemzeti Bank közötti feszültség is hozzájárult a forint gyengüléséhez. Az MSZP-nél azt mondják, Orbán Viktor rosszkor tett, rossz nyilatkozatot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!