2024. július 22. Hétfő, Magdolna.
 
Az összes gyárát leállítja a BoeingForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-08 10:00:14
Minden gyártási tevékenységét felfüggesztette a Boeing, amely kedden a seattle-i után a charlestoni üzemet is bezárta – írja az MTI. A chicagói székhelyű repülőgépgyártó közleménye szerint a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében, valamint a koronavírus-járvány légi közlekedésre gyakorolt hatása miatt döntöttek így. Hozzátették, hogy a végösszeszerelő sor újraindítására lassan és fokozatosan kerülhet csak sor.

A Boeing a múlt héten jelentette be, hogy minden Seattle környéki üzemét leállította. A Washington állambeli várostól délre, Rentonban már januárban beszüntették a gyártást, mivel ott készülnek a jelenleg repülési tilalom alatt álló 737 MAX-ok. Boeing Fielden bezárták az átadó és ügyfélközpontot, Everettben pedig a múlt héten zárt be a több géptípust összeszerelő csarnok, miután a cég egyik munkavállalója a koronavírus-járvány miatt életét vesztette. Az amerikai vállalat összesen 153 ezer embernek ad munkát.

A Boeing versenytársa, az Airbus egyelőre nem állított le végösszeszerelő sort, de több német és spanyol gyárában felfüggesztette a munkát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!