2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Tíz és nyolc évet kért az ügyészség a Szigeten drogot áruló holland fiatalokraForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-24 17:31:45
Címkék: Bihari hírek
Társtettesként jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat a Sziget fesztiválon drogot áruló két holland fiatal ügyében, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint egy huszonhárom éves holland férfi Hollandiában nagykereskedelmi mennyiségű marihuánát és extasy tablettát szerzett be. Ezután rábírta régi ismerősét, egy huszonkét éves férfit, hogy utazzon vele Magyarországra, és segítsen értékesíteni a kábítószert a Sziget Fesztiválon.

QP | Quality Placement

A két férfi egy kisbusszal érkezett az országba, abban hozták magukkal kábítószert is. A vádlottak a marihuánából kész cigarettákat sodortak, amelyeket műanyag fiolákba csomagoltak, illetve kisméretű műanyag tasakba szereltek ki, a tablettákat szintén kisméretű műanyag zacskókba adagolták.

A reklámozás és a lehetséges vásárlók felhajtása érdekében több ezer, színes árlistát nyomtattak, amelyen feltüntették a huszonhárom éves férfi telefonszámát. A két holland állampolgár 2019. augusztus 4-én napján érkezett meg a fesztiválra, ahol két külön sátorba költöztek. A vádlottak a kábítószert a huszonkét éves férfi sátrában és a központi értékmegőrzőben helyezték el. A színes árlistákat az alábbi rendőrségi videóban is megtekintheti:

A két férfi megkezdte a kereskedést, azonban 2019. augusztus 6-án a biztonsági szolgálat munkatársai felfigyeltek a tevékenységükre, akik értesítették a rendőrséget. A lefoglalt kábítószer 100 milliónyi forintot ért.

Mindezért a törvény szerint öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak. Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, indítványozta, hogy a bíróság ítélje a huszonhárom éves férfit tíz, a huszonkét éves férfit nyolc év fegyházbüntetésre, és ugyanennyi időre utasítsa ki őket Magyarország területéről.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!