2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A kisgyerekes anyáknak ingyenes lesz a nyelvvizsga, a KRESZ-tanfolyam és -vizsga isForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-24 17:42:31
Címkék: Bihari hírek
Július elsejétől a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák is igénybe vehetik a nyelvvizsga-, a KRESZ-tanfolyam- és a KRESZ-vizsgadíj visszatérítésének lehetőségét, mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Novák Katalin szerint a Magyar Közlönyben szerda éjjel megjelent rendelet célja, hogy segítse az anyák későbbi elhelyezkedését, a koronavírus-járvány miatti nehezebb gazdasági helyzetben ugyanis fontos, hogy jobb esélyük legyen a kisgyereket nevelőknek a munkaerőpiacon, írja az MTI.

  • Arról is döntöttek már korábban, hogy aki a veszélyhelyzet ideje alatt betölti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga 20 éves, valamint a nyelvvizsga 35 éves igénylési korhatárát, az a veszélyhelyzet megszűnése után hat hónapig még élhet a lehetőséggel.
  • A babaváró támogatás és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) feltétele, hogy az előbbi esetében az igénylő három év, egy tízmilliós csok esetében pedig két év folyamatos jogviszonnyal rendelkezzen, a koronavírus-járvány miatt azonban többen elveszíthetik állásukat. Annak érdekében, hogy ebben az esetben se essen el a támogatástól, aki újra elhelyezkedik, a veszélyhelyzet időszakát, maximum hat hónapot beszámíthat munkaviszonyként.
  • A csok és a babaváró támogatás életkori határait is meghosszabbították a veszélyhelyzetet követő 30 napig, a hiteltörlesztési moratórium pedig ezekre is érvényes.
  • A rendelet szerint a feleség meghatalmazásával a férj egyedül is igényelheti a bankfiókban a babaváró támogatást.
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!