2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Mérsékelt a magyar járványhelyzet a Semmelweis Egyetem rektora szerintForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-25 10:17:28
Címkék: Bihari hírek
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora külföldi diákoknak tartott videókonferencián beszélt a koronavírus-járvány helyzetéről – tudósít a 444. A belinkelt Youtube-videó valószínűleg nem szándékosan került fel a videómegosztóra, mert azóta törölték.

Ebben az előadásában a rektor a helyzetet úgy értékelte, hogy a fertőzés Magyarországon más országokkal összevetve lassan terjed. A 100-nál magasabb új esetszámot produkáló napok jelentős részében intézményi góc (például idősotthon) állt a háttérben.

A rektor mutatott ábrát a regisztrált fertőzöttek életkori megoszlásáról is (ami egyébként eddig nem volt nyilvános). Ebből az látszik, hogy közülük legtöbben a 76-85 év közötti korosztályból kerülnek ki. Ez azonban valójában semmit sem mond a tényleges fertőzöttek életkori megoszlásáról, legfeljebb a tesztelt átlagéletkoráról árulhat el valamit. Ha sok időst tesztelnek és kevés fiatalt, akkor a pozitív eredmények között sok idős lesz és kevés fiatal.

A tegnapelőttig lélegeztetőgépre került 96 beteg közül 37-en meghaltak, 11 beteget pedig nem kell többé lélegeztetni. Többségük férfi és 70 év körüliek. A majdnem 27 ezer PCR-teszt 2,7 százaléka lett pozitív a koronavírusra. A tünetes fertőzöttek 3,6 százaléka, a fertőzöttekkel érintkezők 4,2 százaléka lett pozitív. A tünetmentes tesztelteknél a fertőzöttségi arány 0,5 százalékos volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!