2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Májusban újraindulnak a BMW-gyárakForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-26 20:31:17
Címkék: Bihari hírek
A BMW márciusban állította le a termelést az összes gyárában, a koronavírus-világjárvány miatt összeomlott kereslet miatt. Most Münchenben bejelentették, hogy alig két hét múlva újraindítják a gyártósorokat. Először csak néhány gyárban, és csökkentett kapacitással, majd fokozatosan – ha a helyzet ezt lehetővé teszi – másutt is.

Május 4-én az amerikai Spartanburgban és a berlini motorkerékpárgyárban indul újra a gyártás, majd a bajorországi Dingolfingben, illetve Mexikóban is megkezdődik a termelés. Ezután a hónap második felében több németországi üzemben, Dél-Afrikában és Angliában is elkezdik a munkát.

Dingolfingben az Ázsiában kelendő luxusmárkákat gyártják, és onnan, főként Kínából és Dél-Koreából kedvező jelek látszanak az autópiac közeljövőbeli alakulását illetően. A gyárban egyelőre csak egy műszakban indul meg a munka, a munkásoknak maszkot kell majd hordaniuk, és egymástól is távolságot kell tartaniuk.

A BMW eladásai az első negyedévben 20 százalékkal csökkentek (ez 477 ezer autó értékesítését jelenti mindhárom márkájukból, a BMW-ből, Rolls Royce-ból és a Miniből).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!