2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Csaknem 300 embertől válhat meg a Budapest AirportForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-26 20:37:11
Címkék: Bihari hírek
Közel háromszáz munkavállalójától válik meg a Budapest Airport, írja a Magyar Nemzet. A Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret kezelő cég egyelőre annyit közölt a lappal, hogy „legfeljebb 275 főre” jelentettek be létszámcsökkentést, ez a szám azonban a forgalmi helyzettől füg­gően, és a munkahelyvédelmi intézkedéseknek köszönhetően még jelentősen csökkenhet.

A Budapest Airport pénteken közleményben jelentette be, hogy elkerülhetetlenné vált a létszámcsökkentés a kieső légi forgalom miatt. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma több mint 99%-át elveszítette. Kitértek arra is, hogy

  • a Ferihegyi repülőtér utasforgalma áprilisban 99,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Míg 2019 áprilisában átlagosan napi 44 ezer induló és érkező utas haladt át a repülőtéren, 2020 áprilisában ez a szám alig éri el a 275 főt.
  • A korábbi tizenhat helyett jelenleg egyetlen csatornán végzik az utasok biztonsági átvizsgálását, a repülőtéren.
  • Minden kereskedelmi egység zárva tart, és a terminálépület jelentős részét is lezárták.
  • A repülőtér központi utasforgalmi csarnoka is üresen áll.

A budapesti repülőtér utasforgalma valószínűleg sem idén, sem a következő két-három évben nem fogja elérni a korábban prognosztizált 17 millió, sem pedig a tavaly regisztrált 16 millió főt, és így nem tudják fenntartani az ezekhez az utasszámokhoz alakított dolgozói létszámot.

(Borítókép: A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A terminálja 2020. február 24-én. Fotó: Jászai Csaba / MTI)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!