2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Óbuda 50 ezres támogatást ad a családoknak, ahol ápolásra szorulót küldtek haza a kórházbólForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-29 09:04:23
Címkék: Bihari hírek
"Jövedelmi helyzettől függetlenül egyszeri, 50 ezer Ft-os támogatást igényelhetnek azok a családok, akiknek ápolásra szoruló hozzátartozóját 2020. április 1-je után bocsátottak haza fekvőbeteg-ellátó intézményből. Az ezt lehetővé tévő rendeletről az április 24-i polgármesteri döntéshozatal során dr. Kiss László polgármester hozott döntést" - írja közleményében a kerület, vette észre a 24.hu.

"Az 50 ezer Ft-os otthonápolási támogatás célja, hogy a III. kerületi családok terheit enyhítsük, segítséget nyújtsunk a alapvető ápolási eszközök beszerzéséhez" - teszik hozzá.

Emellett két további döntésről is beszámolnak:

  • "A polgármester döntést hozott az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Családok Átmeneti Otthonában lakó családok megsegítéséről is: április 1-jétől a veszélyhelyzet fennállásának végéig nem kell térítési díjat fizetniük. A térítési díj elengedése azért vált szükségessé, mert az egyébként is nehéz körülmények között élő, krízishelyzetbe került családok a veszélyhelyzet miatti elbocsátások, a növekvő munkanélküliség miatt még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek.
  • Több, a koronavírus-helyzet miatt nehéz helyzetbe került III. kerületi vállalkozás fordult kérelemmel az önkormányzathoz, melyben a bérleti díj csökkentését kérték. A díjcsökkentést méltányosságból, a kerületi vállalkozások és munkahelyek megtartása érdekében a polgármester lehetővé tette."
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!