2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
1 millió teszt érkezett, és még 2 millió jön később MagyarországraForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-29 10:04:29
Címkék: Bihari hírek
A Kína és Magyarország közötti légihíd jól működik, folyamatos a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges áruk szállítása kínai nagyvárosokból –közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben. Szijjártó azt elmondta,

EGY HÉT ALATT 1 010 112 TESZTET IMPORTÁLT MAGYARORSZÁG, ÉS MÉG VAN SZERZŐDÉS 1 994 137-RE.

Vagyis lesz muníció a kormány által követett új stratégiához, a tesztelés felpörgetéséhez.

A felszólalásból kiderült, az elmúlt héten 20 repülővel és - más európai repterekről - 5 kamionnal érkezett kínai áru a védekezéshez Budapestre.

Jött 9 820 600 maszk (a járvány kitörése óta már összesen 86 247 290), és ezen felül még 62 500 150 maszkra van szerződéses állomány. A múlt héten 215 lélegeztetőgépet is importált Magyarország, és megkezdődött a készülékek működéséhez szükséges eszközök beszállítása is, így például jött 900 betegőrző-monitor és 120 központi monitor jön még.

Védőfelszerelésekből - izolációs köpenyekből, sapkákból, kesztyűkből, arcvédőkből - 20 096 845 termék érkezett az eltelt egy hétben, így eddig összesen 51 498 105, és még van szerződéses állomány 8 086 991 darabra. A beérkezett egymillió és a még várható kétmillió teszt alkalmazása továbbra is az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előírásai szerint történik - mondta Szijjártó.

A miniszter beszámolója szerint, hogy Kínában újabb 400 ezer favipiravir nevű gyógyszer beszerzésére kötöttek szerződést. Azt is elmondta Szijjártó, hogy a múlt héten Magyarország adományként 110 ezer maszkot kapott, és a Szentszék kérésére 50 ezer maszkot szállított a Vatikánba az idős papok megvédésére, valamint a Pápai Német-Magyar Kollégiumban szolgálatot teljesítőknek.

Nemcsak a légihíd működik jól Magyarország és Kína között: az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint hétfőn megérkezett az idei első, közvetlen, kínai konténervonat Budapestre. A 40 vasúti kocsiból álló szerelvény Jinan városából hozott többek között egészségügyi védőfelszereléseket, maszkokat, kesztyűket, tisztítókendőket és más eszközöket, írják.

A Rail Cargo Operator - Hungaria kezelésében közlekedő vonat mint 10 ezer kilométert tett meg, a konténereket a vasúthálózatok különböző nyomtávszélessége miatt többször át kellett rakni. Az első szerelvény után már a következő hasonló összetételű vonat is elindult Budapestre. 

(Borítókép: A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket rakodnak ki egy repülőgépből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 24-én. - fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!