2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Újra letartóztatták a badacsonyi borászt halálra verő két férfi egyikétForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-29 10:39:08
Címkék: Bihari hírek
Tavaly nyáron írtuk meg, hogy a Veszprém Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 2018 szeptemberében, Badacsonyban történt, és a fiatal borász halálával végződő bántalmazás két elkövetőjével szemben. A két férfi az ügy korábbi szakaszában letartóztatásban volt, majd ebből bűnügyi felügyelet lett mindkettejüknél. ám egyikük - mint a friss ügyészségi közleményből kiderül - nem igazán tartotta be annak szabályait, így visszakerül a rács mögé.

A vádirat leírása szerint két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, munkájuk miatt Ábrahámhegyen elszállásolt férfi, a 34 éves V. János és a 29 éves S. Norbert egy születésnapi ünneplést követően úgy döntött, hogy tovább folytatja a szórakozást, ezért 2018. szeptember 8-án, éjfél után autóval Badacsonyba mentek. Az autót az egyikük vezette ittasan.

Az autóval Badacsony központjába mentek, ahol szabálytalanul hajtottak be az egyik parkolóba. A később meghalt férfi három ismerősével éppen a parkolóban gyalogolt, és míg társai kitértek a gépkocsi elől, ő az autóval szemben megállt. A két férfi kiszállt az autóból, és az autójuk előtt megállt, szintén ittas férfit többször ököllel arcon ütötték. A férfi nem védekezett, csupán azt kérdezte támadóitól, hogy

„ÜTHETTEK, DE MIRE JÓ EZ, MIT TETTEM?”

A két férfi ezután abbahagyta a verést, a fiatal borász pedig elindult az ismerősei után. De az egyik támadó még rákiabált, amiből újabb szóváltás lett, és folytatták a bántalmazást. A borász társaságában lévő nő a támadókat nyugtatva próbálta megakadályozni a további verekedést, a bántalmazott férfinek pedig szólt, hogy üljön be az autójukba, aki azonban csak eltávolodott, és az út túlsó oldalára ment. A két támadó utánament,

RÁTÁMADTAK, ARCON, FEJEN ÜTÖTTÉK, MAJD A MÁR FÖLDÖN FEKVŐ FÉRFIT TÖBBSZÖR MEGRÚGTÁK, AKI MEGHALT.

A támadók, miután megjelentek emberek körülöttük, az eszméletlen, életjeleket nem mutató férfit otthagyták, az autójukhoz futottak, hogy elmeneküljenek, ám a helyszínre érkezők próbálták őket visszatartani, amelyből dulakodás lett, az autó vezetője egy gázpisztolyt is elővett, de azzal meghibásodása miatt lövést leadni nem tudott. A vádlott ekkor kitolatott a parkolóból, majd a gépkocsival az út melletti árokba csapódva állt meg.

Az ügyészség friss közleményében azt írja, mindkét férfi bűnügyi felügyelet alatt volt, azonban az egyik elkövető 2019 végén, majd 2020 márciusában és áprilisában a magatartási szabályokat többször megszegte.

Előfordult ugyanis, hogy csak többszöri rendőri figyelmeztetést követően volt hajlandó visszatérni a számára kijelölt tartózkodási helyre. Ezen túl a tartózkodási helyként kijelölt ingatlan tulajdonosa is visszavonta hozzájárulását, hogy a férfi a házában lakjon, az újabb lehetséges tartózkodási helyen pedig a nyomkövető eszköz működtetése nem volt biztosított, írják.

ILYEN ELŐZMÉNYEK UTÁN A BÍRÓSÁG – AZ ÜGYÉSZI INDÍTVÁNNYAL EGYETÉRTVE – A VÁDLOTT LETARTÓZTATÁSÁRÓL DÖNTÖTT.

A bíróság a nem végleges végzésében megállapította, hogy a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll, a kényszerintézkedés céljai pedig csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosíthatók, minthogy a vádlott részéről a bűnügyi felügyelet fenntartásához szükséges együttműködés és a folyamatos jogkövetés hiányzik, fogalmaznak a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!