2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Rémhírterjesztés és közveszéllyel fenyegetés a mai koronavírus-mérleg Nógrád megyébenForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-29 10:53:46
Címkék: Bihari hírek
Koronavírussal kapcsolatos álhíreket terjesztett két férfi Nógrád megyében, a rendőrség most zárta le a nyomozást, és adták tovább az iratokat az ügyészségnek, írja az MTI.
  • Egy 28 éves magyargéci férfi március 12-én egy maszkos fotót töltött fel magáról az egyik közösségi oldalra, és a posztban arra utat, hogy ő maga koronavírussal fertőzött. A férfit rémhírterjesztés miatt hallgatták ki, aki végül beismerő vallomást tett.
  • Egy 23 éves pusztaberki lakos ellen pedig közveszéllyel fenyegetés miatt folytattak büntetőeljárást. A férfi azt állította március 17-én, hogy Érsekvadkert lehet a koronavírus új epicentruma, valamint azt is, hogy egy ott lakót a balassagyarmati kórházban kezelnek koronavírussal, a környezetében élők nyolcvan százaléka pedig megfertőződött. A férfit őrizetbe vették.

A rendőrség az iratokat mindkét ügyben vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek. Korábban szintén egy Nógrád megyei fiatal terjesztette azt, hogy ott lesz a vírus epicentruma, őt is gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!