2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Tökön késelte a feleség a bántalmazó férjet a hosszú, nyomorúságos családi dráma végénForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-30 14:14:22
Címkék: Bihari hírek
Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a házastársát késsel bántalmazó férfi ügyében, írja az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2018. június 1-jén szabadult letartóztatásából, majd megkereste a feleségét, aki befogadta őt a házába. A férfi rövid idő elteltével bántalmazni és terrorizálni kezdte a nőt, aki emiatt elköltözött, ám ezután is rendszeresen látogatta a férjét.

A nő 2019. február 24-én is meglátogatta a férfit, ételt, dohányt és alkoholt vitt neki.  Az ittas férfi és a nő összevesztek, a férfi ököllel többször megütötte, a lábán és a csípőjén több helyen megkéselte a nőt. Eközben a halálra rémült nő kiabált, és sikertelenül kérte a férjét, hogy hagyja abba a bántalmazását. Ekkor a nő védekezésképpen magához vett egy kést, és azzal a férjét a lábán, a karján és a nemi szervén megszúrta, aki ettől elgyengült és azt mondta, hogy „hagyják abba”.

A nő legalább tíz felületes szúrt sérülést szenvedett el, írja az ügyészség, mind nyolc napon belül gyógyuló, de nem a férfin múlt, hogy nem lett belőle súlyosabb sérülés.

A férfi erőszakos többszörös visszaeső, a bíróság 2018-ban, többek között a házastársa sérelmére elkövetett testi sértés bűntette miatt két év börtönbüntetésre ítélte. Az erőszakos többszörös visszaeső a szabadságvesztésből nem bocsátható feltételes szabadságra, az újabb bűncselekmény büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!