2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Pénztárcát rabolt egy 75 éves, mozgáskorlátozott férfitől egy jánoshalmai férfiForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-30 15:25:13
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy jánoshalmai fiatalember ellen, aki pénztárcát rabolt egy 75 éves férfitől, közölte a vádhatóság. A vádirat szerint a férfi 2019. november 30-án reggel Jánoshalmán megszólított egy idős férfit, aki az utcán gyalogolt. A vádlott azzal az ürüggyel fordult a sértetthez, hogy az autója lerobbant, ezért pénzt kért kölcsön.

Miután az idős férfi nem adott neki pénzt, vádlott elment mellette, és észrevette, hogy a sértett a háta mögött tartott kezében fogja a pénztárcáját. A vádlott elhatározta, hogy megszerzi a tárcát, ezért

A SÉRTETTET HÁTULRÓL, A VÁLLAINÁL MEGLÖKTE, MAJD AZ EGYENSÚLYÁT VESZTETT ÁLDOZATA KEZÉBŐL KIRÁNTOTTA A PÉNZTÁRCÁT.

A tárcában 15 000 forint készpénz és a sértett iratai voltak. Ezután a vádlott a zsákmányával elmenekült a helyszínről, de egy járókelő nem sokkal később elfogta és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A vádlott a készpénzt a sértettnek visszaadta, és azt is megmutatta, hogy a tárcát hol dobta el, így a kár megtérült.

A SÉRTETT AZ IDŐS KORA ÉS EGY KORÁBBI BALESETÉBŐL ADÓDÓ MOZGÁSKORLÁTOZOTTSÁGA MIATT A BŰNCSELEKMÉNY ELHÁRÍTÁSÁRA CSAK KORLÁTOZOTTAN VOLT KÉPES.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfit a járási ügyészség minősített rablás bűntettével vádolja, és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben, áll a közleményben, amely szerint a vádlott a rablást egy felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt követte el, ezért az ügyész eredeti büntetése végrehajtását is indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!