2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Végzetesen forróak lesznek a nyarak a klímaváltozás miattForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2020-07-17 18:46:13
Címkék: Bihari hírek
A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a klímaváltozás miatt több millió embert veszélyeztet a hőstressz, ami miatt akár le is állhatnak a szerveink.

 

Túlságosan forró lesz az emberek számára – összegezte Jimmy Lee orvos a BBC-nek.

Az egyébként is meleg éghajlatú és fejlődő országokban élők, és azok, akik kültéren dolgoznak különösen érintettek ebben: így a mezőgazdaságban és építkezéseken dolgozók, vagy még a nem légkondicionált gyárak és kórházak munkatársai is veszélyeztetettek az orvos szerint.

A hőstressz az az állapot, amikor a test képtelen megfelelően lehűlni, ha pedig hosszabb ideig ki van téve a szervezet az egyre emelkedő hőmérsékletnek. A hőstresszre utaló jelek közé tartozik a bágyadtság és az émelygés vagy hányinger.

A birminghani egyetem fiziológiakutatója, Rebecca Lucas azt is hozzátette, hogy a tünetek széles skálán mozognak: az ájulástól a zavarodottságon át egészen a belek és a vesék leállásáig.

A testünk természetes védekezése a meleg ellen, hogy izzadunk, a klímaváltozás következtében emelkedő páratartalom miatt azonban nem tud elpárologni a bőrre kiülő izzadtság emiatt.

A klímaváltozás miatt pedig szélsebesen emelkedik azoknak a napoknak a száma, amikor is sokak számára végzetessé válhat a forróság és a magas páratartalom.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!