2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Varga Mihály tüstént cselekedni akarForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-06 17:18:19
A Fidesz alelnöke szerint nem igaz, hogy enyhül a válság és a magyar gazdaság helyzete is javul. Éppen ellenkezõleg: a Fidesz szerint továbbra is gazdasági vészhelyzet van Magyarországon, ...

amelynek kezelésére rendkívüli intézkedésekre lesz szükség - jelentette ki Varga Mihály csütörtökön Budapesten.

A Miniszterelnökség leendõ államtitkára a gazdaság állapotával kapcsolatban példaként említette az Európai Bizottság friss jelentését, amely szerint nagyobb lesz a magyar költségvetési hiány, mint azt a kormány várta; a költségvetési intézményeknek 20 milliárd forintnyi kifizetetlen tartozásuk van; a benzinár történelmi, a munkanélküliség pedig 16 éves csúcson van, valamint a BAR-listán szereplõk száma is egy év alatt 175 ezerrel nõtt.

Varga Mihály megerõsítette, hogy mindenképpen lesz adócsökkentés még 2010-ben, azonban a konkrét intézkedések elõtt be kell fejeznie a gazdasági tényfeltáró bizottságnak a munkáját. A Fidesz alelnöke által vezetett testület várhatóan május végén készít el egy részjelentést, a zárójelentés pedig augusztusra készülhet el.

A kormány ez után határozhatja meg a pontos hiánycélt, ugyanakkor az adócsökkentéssel kapcsolatban már július elejére várhatóak konkrét intézkedések, amelyek között szerepel a szuperbruttósítás és a cafeteria-rendszer felülvizsgálata.

Varga Mihály a konkrét azonnali intézkedések között említette az adócsökkentés mellett a korrupció visszaszorítását, a végkielégítések és a „BKV-típusú szerzõdések” beszüntetését is. A fideszes politikus szerint csak olyan intézkedésnek van értelme, amelyek azonnali hatállyal hatnak, vagyis csak idén életbe lépõ intézkedésekkel készül a kormány.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!