2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Indítványozzák Hagyóék elõzetesétForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-17 12:10:30
A Fõvárosi Fõügyészség úgy döntött, hogy hétfõn indítványozza a BKV-ügyekben pénteken õrizetbe vett Hagyó Miklós, Lelovics Ottó és Horváth Éva elõzetes letartóztatását.

A Fõvárosi Fõügyészség hétfõi tájékoztatása alapján álláspontjuk szerint mindhárom - a közleményben csak monogrammal jelölt - gyanúsítottnál fennáll a szökés és az elrejtõzés veszélye, illetve hogy megnehezítenék a bizonyítási eljárás lefolytatását.

Hagyó, Lelovics és Horváth hivatalosan a volt BKV-s humánpolitikai igazgató, Szalainé Szilágyi Eleonóra és társai ellen bûnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés és más bûncselekmények miatt korábban indított büntetõeljárás gyanúsítottai.

Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót pénteken gyanúsítottként hallgatták ki a rendõrök a BKV gyanús ügyeletei kapcsán. Jelenleg õrizetben vannak. Mindhármuk ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bûnszervezetben elkövetett hûtlen kezelés miatt indult nyomozás.

Mindhárom gyanúsított panasszal élt a gyanúsítás ellen, de míg Hagyó és Lelovics vallomást is tett, Horváth Éva megtagadta a vallomást.

A rendõrség egyébként már korábban is kihallgatta Hagyó Miklós volt sajtósait, januárban és februárban Horváth Évát, márciusban pedig Lelovics Ottót. Elõbbit elõször azért, mert a gyanú szerint több mint másfél éven át tényleges munkavégzés nélkül vette fel a BKV-tól kapott munkabérét, prémiumokat és egyéb juttatásokat, több mint 24 millió forintot. Februárban ismét kihallgatták, akkor is - mint most - indokolatlanul és szükségtelenül megkötött szerzõdések miatt. Utóbbi miatt gyanúsították meg Lelovics Ottót is, még márciusban. Mostanáig mindketten szabadlábon védekezhettek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!