2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Benyújtották a három csapás törvényjavaslatotForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-18 12:52:43
A büntetõ törvénykönyv (Btk) módosítását is benyújtotta hétfõn az Országgyûlésnek a Fidesz-KDNP. A "három csapás" elnevezésû javaslat szigorúbban büntetné a visszaesõ súlyos erõszakos bûncselekményt elkövetõket, ...

a közfeladatot ellátó személyek elleni bûncselekményt elkövetõket, illetve a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bûneinek nyilvános tagadását is.

A javaslat beilleszti a magyar büntetõjog rendszerébe a személy elleni erõszakos bûncselekményeket sorozatban elkövetõ bûnismétlõk büntetésének jelentõs szigorítását, amely a legsúlyosabb esetben életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

További újdonság, hogy az utóbbi években gyakori, tanárokkal szembeni erõszakos cselekedetek miatt a jövõben minimum egy, legfeljebb 10 év szabadságvesztés is kiszabható lesz a feladatukat ellátó pedagógusokkal szembeni erõszakos bûncselekmény esetén.

A javaslat a totalitárius rendszerek bûneinek és áldozatainak azonos mércével mérése érdekében módosítja az elõzõ Országgyûlés által elfogadott új büntetõjogi tényállást, amelyet "a holokauszt nyilvános tagadása" néven iktattak a magyar büntetõjogba. A jövõben a Btk. a nemzeti szocialista és a kommunista rendszerek bûneinek nyilvános tagadását is bünteti három évig terjedõ szabadságvesztéssel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!