2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Életébe került az önbíráskodásForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-24 08:45:47
Õrizetbe vették kora este azt a nõt, akit a rendõrök az ercsi gyilkosság kapcsán állítottak elõ. A gyanúsított egy bottal vert halálra egy férfit, aki éjszaka berontott családja házába, és vegyi anyagot locsolt rájuk.

A rendõrség a nõ ellen halált okozó testi sértés miatt indított eljárást, és kezdeményezték elõzetes letartóztatását is.

A 34 éves nõt azért vették õrizetbe, mert egy bottal olyan súlyosan megsebesítette támadóját, hogy az belehalt sérüléseibe. A 39 éves férfi éjszaka rontott rá egy családra Ercsiben: gázálarcban, permetezõvel a hátán ment be a házba, az ottlévõket pedig egy eddig ismeretlen vegyi anyaggal fújta le. Ekkor tört ki a verekedés: a nõ egy bottal kezdte ütni támadóját, aki ebbe belehalt. A savtól egyébként két lakó sérült meg, egy férfi és a gyanúsított. Elõbbit kórházban ápolják.

A rendõrség a nõt kora este vette õrizetbe, és kezdeményezték elõzetes letartóztatását is. Ellene halált okozó testi sértés miatt indult nyomozás.

Úgy tudni, a férfi - aki nem elõször került összetûzésbe a érintettekkel - azért akart elégtételt venni, mert szerinte a napokban õk lopták el fûkaszáját. Már a rendõrséget és polgárõröket is többször értesítette miattuk, mivel nem egyszer rajtakapta õket, hogy fát lopnak.

Szabó Tamás, Ercsi polgármestere az esettel kapcsolatban korábban azt mondta, hogy a szóban forgó család már régóta "mételyezi" a város hangulatát. A településnek már több millió forintos károkat okoztak. Szabó Tamás szerint az igazság és jogszolgáltatás lassan reagál ezekre az esetekre, így a számonkérés rendszerint elmarad. Pedig mindenki tudja, hogy kik állnak a történések hátterében. A meggyilkolt férfi valószínûleg megelégelte, hogy ezügyben nem történnek lépések, ezért döntött úgy, hogy maga ítélkezik, amiért az életével fizetett.

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje ennek kapcsán elmondta: ha bejelentés érkezik hozzájuk, azt kivétel nélkül, minden esetben kivizsgálják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!