2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Megmutatta magát a rejtett kamerás vállalkozóForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-24 18:43:14
Kiállt a sajtó elé, és nyilvánosságra hozta nevét az a vállalkozó, akinek felvételeit az utóbbi napokban többször is láthatták.

Állítása szerint 2 millió kétszázezer forintot kellett átadnia egy szocialista önkormányzati képviselõnek azért, hogy megvehessen egy önkormányzati ingatlant. A vállalkozó hétfõn egy újabb rejtett kamerás felvételt is nyilvánosságra hozott.

Délután állt ki a sajtó elé a rejtett kamerás felvételt készítõ vállalkozó és Kupper András, a Fidesz kerületi frakcióvezetõje. Õ az, akinek - állítása szerint - fizetnie kellett Wieszt Jánosnak, a 11 kerületi vagyongazdálkodási bizottság elnökének azért, hogy megvehessen egy önkormányzati ingatlant.

„A felvétel valódi, én vagyok az, aki a felvételt készítettem. Én vagyok, aki a borítékban gondosan megszámolva betettem azt a pénzt, amit a felvételen egy gyakorlott mozdulattal besöpörnek, a borítékban 2,2 millió forint volt” – mondta Gálfi István.

Gálfi István az RTL Híradónak korábban adott exkluzív interjúban elmesélte, azután hozta nyilvánosságra a videót, hogy megkeresték, adja át a felvételt. Egy férfi próbálta meggyõzni, Gálfi ezt a találkozót is felvette. Egy kávézóban beszélgettek, A kép sötét, és amit mondtak, az is csak nehezen érthetõ.

- Mi az, ami érdekelné?
- Hát, ez a házi videó.

„Én hétfõn megtettem a feljelentést a rendõrségen, és minden további anyag a rendõrség birtokában van” – mondta Gálfi István.

Wieszt János szocialista önkormányzati képviselõ hétfõn közleményben cáfolta a vádakat. A felvétellel kapcsolatban megjegyzi, hogy “egy titkosszolgálati eszközzel készült videó ügyérõl van szó, ami illegális, ezt a törvény bünteti.”

„Természetesen láttam a felvételt – mondta korábban Wieszt János.
- És nem emlékszik arra a helyzetre, hogy átvette a két millió forintot. Akkor az ki a felvételen? Egy alterego?
- Nem, természetesen én vagyok.

A képviselõ a múlt héten elismerte, hogy õ van a felvételen, hétfõi közleményében már úgy fogalmaz, hogy “igazságügyi szakértõ véleményét kérte, és õ nem zárja ki a hang és a kép manipulálásának lehetõségét.” Szerinte aljas és manipulatív támadás áldozata lett, ezért feljelentést tesz a felvételt bemutató Kupper András fideszes politikus ellen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!