2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Hová tûnt Wieszt János?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-26 09:59:59
Elbújt. Nem ment be munkahelyére, lakásán se találtuk és telefonját se vette fel Wieszt János, a korrupció gyanújába keveredett politikus. Õ látható azon a rejtett kamerás felvételen, ...

amin - a videó készítõje szerint - két millió forintot vesz át egy borítékban. A szocialista politikus nem csak a XI. kerületi képviselõtestületnek, hanem a fõvárosi közgyûlésnek is tagja.

A fõváros gazdasági bizottságának elnöke elõször nem beszélt Wieszt Jánosról. Õ látszik azon a rejtett kamerás felvételen, amit a múlt héten mutatott be az RTL Híradó. A felvétel készítõje szerint egy XI. kerületi önkormányzati ingatlan eladása miatt kapott csúszópénzt a politikus. A bizottsági elnök végül mégis beszélt az ügyrõl a híradónak.

Somlyódi Csaba véleménye szerint nem kellene lemondania.

– Nekem nincs véleményem
– Nincs véleménye?
– Magánemberként van, de azt hadd ne osszam meg magával – mondta.

Wieszt János a keddi ülésre nem ment el. Múlt hét csütörtökön, a XI: kerületben még ott volt, a botrány kirobbanása után Molnár Gyula polgármester felszólította, függessze fel tagságát. A fõvárosi képviselõi helyérõl még nincs döntés

„Errõl is a kerületieknek kell dönteniük, õk teszik a javaslatot” – mondta Steiner Pál.

Határozottabban fogalmazott az MSZP elnöke a keddi frakcióülés elõtt.

– Azt hiszem, célszerû lenne egyéb intézkedéseken is gondolkodni, amíg ki nem derül az igazság
– Tehát a fõvárosi képviselõi helyét is fel kellene függeszteni?
– Nem szeretnék innen üzenni, de azt mondanám, hogy ha alapos és azonnal ellenbizonyítéka nincsen, akkor célszerû ilyenen is gondolkodni” – mondta Lendvai Ildikó.

Egy hete van a képviselõnek. Jövõ héten ül össze a fõvárosi közgyûlés, ahol szükség van a szavazatára, hiszen az MSZP-nek és az SZDSZ-nek csak egyfõs többsége van.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!