2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Bombát barkácsoltak a kamaszokForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-27 11:13:17
Tizenévesek készítettek gyújtóbombát egy kaposvári lakásban. Miután elkészült a szerkezet, maguk értesítették a rendõrséget - valószínûleg azért, mert megijedtek.
Az emeletes házat ki kellett üríteni néhány órára, amíg a tûzszerészek hatástalanították a bombát. A rendõrség eljárást indított a négy fiatal ellen.

Végül csak lángolt, nem robbant a gyújtóbomba. De ez csak a tûzszerészeknek köszönhetõ. A négy, tizenéves fiú ugyanis olyan szerkezetet gyártott, amely fel is robbanhatott volna. Erre valószínûleg õk is rájöttek, és megijedtek. Egyikük, egy 16 éves fiú ezért hívta a rendõröket. A rendõrök a lakásban egy palackot, egy kapcsolót, huzalokat és egy papírdobozot találtak. Azonnal értesítették a tûzszerészeket.

„Ez egy becsomagolt doboz volt végülis, amit átröntgeneztek, és valószínûsítették, hogy ez robbanószer, robbanóanyag. Ezt követõen szétszerelték a berendezést, ami alapján megállapították, hogy ez végül is egy házi készítésû gyújtóbomba” – mondta Kemény Gábor, a kaposvári rendõrkapitány.

A tûzszerészek úgy döntöttek, a gyújtóbomba egy részét helyben semmisítik meg. Ezért 14 embernek több mint egy órára el kellett hagynia a lakását.

„Mindenkinek szóltak a rendõrök. Már ágyban voltunk, felöltöztünk, kisgyerekeket kiszedték az ágyból. Mindenki lement, elhagyta a lakást” – mondta egy lakó.

Aztán a kerítés mögül nézték, ahogy a tûzszerészek dolgoznak.

„Hát ezek, akik ezt csinálták, mert állítólag házilag csinálták, a legjobb, ha ezeket beviszik az elmeosztályra. Mert ezek nem tökéletesek” – mondta egy másik lakó.

A fiúk ellen a rendõrség robbanószerrel való visszaélés miatt indított eljárást. Mind a négyen elmúltak 14 évesek, vagyis büntethetõk. A rendõrök vizsgálják azt is, hogy a fiatalok csak kísérleteztek a bombával, vagy más tervük is volt vele.

A kép illusztráció!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!